Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, 2020

Folli – Follie: Ανοίγει ο δρόμος για την εξυγίανση

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους βασικούς μετόχους της Folli – Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσο, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, ύστερα από την κυριακάτικη παρέμβαση της Επιτροπής κεφαλαιαγοράς, η οποία ξεκαθάρισε ότι, θα προβεί άμεσα σε ενέργειες.

Όπως θα δούμε αν σημειωθεί μια εκπαραθύρωση τους, τότε δεν αποκλείεται να προχωρήσει και η συμφωνία με τους ομολογιούχους καθώς οι τελευταίοι επ’ ουδενί λόγω δεν ήθελαν στην διοίκηση την οικογένεια Κουτσολιούτσου, καθώς αυτή είχε προχωρήσει στην κατάρτιση των ψεύτικων ισολογισμών, βάσει των οποίων εκδόθηκαν και τα ομολογιακά δάνεια.

Εν όψει λοιπόν της Γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας θα έχει σημασία ποιο διοικητικό συμβούλιο θα εμφανιστεί.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η τελευταία “Σχετικά με την υπόθεση της Folli Follie, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθιστά σαφές ότι ασκεί το εποπτικό της έργο μεθοδικά, συγκροτημένα, μακριά από λογικές αντιδικίας, χωρίς να απαντά σε οποιονδήποτε ελιγμό ιδιωτών που εμπλέκονται σε ερευνώμενες υποθέσεις.

Βάσει στοιχείων που προκύπτουν στο πλαίσιο του διενεργούμενου διαχειριστικού ελέγχου αλλά και ευρημάτων που ετέθησαν υπόψη της την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα προβεί άμεσα στις νόμιμες ενέργειες σε σχέση με τη διοίκηση της εταιρίας.”

Αμέσως μετά ακολούθησαν οι παραιτήσεις των κ. κ. Α. Γούναρη, Ν. Κανελλόπουλου. Υπενυθμίζεται ότι η κεφαλαιαγορά έχει ορίσει τους κ.κ Δ. Βαλαχή, Γ. Ιωαννίδη.

Tο επόμενο διάστημα, όμως, αναμένονται και οι ψηφοφορίες για την συμφωνία με τους ομολογιούχους. Και όπως είναι ήδη γνωστό οι ομολογιούχοι- οι οποίοι πρέπει να συμφωνήσουν σε ποσοστό 60% από τα συνολικά 435 εκατ. ευρώ.

Οι τελευταίοι, όπως προαναφέρθηκε δεν επιθυμούν την εμπλοκή της οικογένειας στην εταιρεία προκειμένου να προχωρήσει η εξυγίανση της.

By