Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Η Κίνα επενδύει δυνατά στην Ελλάδα»

Η γερμανική εφημερίδα για την επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού και τις συμφωνίες με την Ελλάδα

li ketsiangk-samaras china prime minister«Η Κίνα επενδύει δυνατά στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της «Frankfurter Allgemeine Zeitung» σχετικά με την επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ στην Ελλάδα και τις επενδυτικές συνεργασίες που συμφωνήθηκαν.

«Οι δύο χώρες έχουν κλείσει συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, της ναυτιλίας, της γεωργίας και του τουρισμού ύψους άνω των 4,7 δισεκατομμυρίων ευρώ», αναφέρει το δημοσίευμα και επισημαίνει, ότι ο Λι Κετσιάνγκ συνεχάρη τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τις εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται, ενώ δήλωσε, ότι η Κίνα θα συνεχίσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα.

«Το Πεκίνο θέλει να αγοράσει πολλά στην Ελλάδα. Ο κινεζικός μεταφορικός κολοσσός Cosco έχει ήδη από το 2008 μισθώσει μεγάλο τμήμα του λιμανιού στον Πειραιά. Οι Κινέζοι θέλουν τώρα να αγοράσουν το 67% του λιμανιού», σημειώνεται στο δημοσίευμα και αναφέρεται ακόμη ότι υπάρχει κινεζικό ενδιαφέρον και για την κατασκευή ενός εδώ και χρόνια σχεδιαζόμενου μεγάλου αεροδρομίου στην Κρήτη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By