Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2019

Γεννηματά: Προεκλογική κίνηση το κοινό ανακοινωθέν Τσίπρα-Ιερώνυμου

Για απόπειρα εκμετάλλευσης της Εκκλησίας για μικροπολιτικά οφέλη κάνει λόγο η Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, υποστηρίζοντας ότι δεν έγινε κανένα ουσιαστικό βήμα στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας.

«Δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός, αντίθετα υπάρχει εναγκαλισμός ακόμα πιο σφικτός» δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι παραχωρούνται τα ακίνητα της Εκκλησίας τα οποία ήταν αμφισβητούμενα, ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός εξακολουθεί να έχει την υποχρέωση να δώσει τη δαπάνη της μισθοδοσίας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής άσκησε σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση κινείται σε προεκλογική τροχιά.

«Έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο και έχει καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι πρέπει να διαχειριστεί την ήττα του. Γι’ αυτό κάνει το μόνο που ξέρει, να υπόσχεται παντού τα πάντα. Αλλά πια όλοι τον έχουν καταλάβει» σχολίασε .

Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι «οι Έλληνες ξέρουν ότι η χώρα χρειάζεται μια πολιτική αλλαγή, αλλά χρειάζεται και αλλαγή πολιτικής. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στον τόπο με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Τσίπρα».

«Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας στην προσπάθειά του να διαχειριστεί την ήττα του μετά τις εκλογές, κάνει τα πάντα και είναι προφανές ότι έχει στηθεί μια ιστορία σκανδαλολογίας η οποία έχει ως στόχο να πλήξει τη δημοκρατική παράταξη» υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε ότι «θα ήθελα να συζητήσω με τον αρχιεπίσκοπο και θα το επιδιώξω, για να καταλάβω ακριβώς ποιες ήταν οι σκέψεις του».

«Είναι στις προθέσεις μου προκειμένου να διευκρινιστούν πολλά ζητήματα που απορρέουν από αυτή τη συμφωνία, να έχω μιλήσει με μαζί του όπως θα ήθελα να έχω μιλήσει και με τον Πατριάρχη γιατί γνωρίζετε ότι υπάρχουν ζητήματα που ανοίγονται από αυτή τη συμφωνία που αφορούν και την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και άρα και το Πατριαρχείο» ανέφερε.

By