Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2020

Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει δεκανίκι ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ

Αρνητική στην έκκληση του Αλέξη Τσίπρα για συνεννόηση η πρόεδρος του κόμματος

gennimata

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά εμφανίστηκε αρνητική στην έκκληση του Αλέξη Τσίπρα για συνεννόηση ενόψει και των δυσκολιών στην εφαρμογή των απαιτήσεων του Μνημονίου.

Η κ. Γεννηματά, μιλώντας στη συνεδρίαση του ενιαίου πολιτικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ ( Πολιτικό Συμβούλιο, Κοινοβουλευτική Ομάδα και οι 2 ευρωβουλευτές του κόμματος), ήταν σαφής:

«Ας το πάρουν απόφαση όλοι. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει δεκανίκι ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε βέβαια της ΝΔ. Όσοι ονειρεύονται μέτωπα είτε δήθεν «προοδευτικά», είτε δήθεν «ευρωπαϊκά », να το πάρουν απόφαση. Να μην υπολογίζουν το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στους σχεδιασμούς τους. Και οι 2 αυτοί «δρόμοι» είναι αδιέξοδοι», τόνισε και υπογράμισε ότι δεν θα προσφέρουν αυτό που χρειάζεται η χώρα, θα διχάσουν τους Έλληνες.

«Τελεία και Παύλα. Ως εδώ. Δεν χρειάζεται να το δηλώνουμε κάθε φορά. Πριν τις εκλογές η στρατηγική μας είχε συμπυκνωθεί στο μήνυμα μόνο μαζί μπορούμε-μαζί δίνουμε λύσεις. Τώρα μετά τις εκλογές και αφού ημέρα με την ημέρα ξεφτίζουν οι ψευδαισθήσεις και οι αυταπάτες για τις δήθεν εύκολες λύσεις και τις ανέξοδες υποσχέσεις, η στρατηγική μας είναι πολιτικά επίκαιρη και εθνικά επιβεβλημένη», υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και έθεσε ως όρους για ενδεχόμενη τέτοια συζήτηση την προγραμματική συμφωνία με προοδευτικό πρόσημο για ένα εθνικό σχέδιο για την ασφαλή έξοδο από την κρίση και τη συγκρότησης κυβέρνησης ευρύτερης συνεννόησης και συνεργασίας όλων των δυνάμεων που θέλουν την έξοδο από την κρίση με παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, ικανή να υλοποιήσει τη συμφωνία αυτή».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By