Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

Γιατί η Μύκονος γέμισε με εξωτικά αυτοκίνητα;

Περισσότερα από 130 υπέρ πολυτελή και σπορ πανάκριβα μοντέλα αποβιβάστηκαν στη Μύκονο, που αποτελεί τον τερματισμό του διεθνούς φιλανθρωπικού ράλι Gumball 3000. 

Το νησί των ανέμων είναι ένας παγκοσμίως  διάσημος  τουριστικός προορισμός με επισκέπτες μεγάλης οικονομικής επιφάνειας. Ωστόσο η αποβίβαση από ένα και μόνο ferry boat 130 πανάκριβων πολυτελών και σπορ αυτοκινήτων, αποτελεί σπάνιο θέαμα ακόμα και στη Μύκονο.

Η μοναδική αυτή εικόνα είναι αποτέλεσμα της επιλογής των διοργανωτών του φετινού, 19ου φιλανθρωπικού ράλι Gumball 3000, να ολοκληρώσουν τη διαδρομή των 3.000 περίπου χιλιομέτρων που επέλεξαν για το 2017 στο διάσημο θέρετρο των Κυκλάδων.

Ξεκινώντας από τη Ρίγα της Λετονίας την 1η Ιουλίου 2017, οι συμμετέχοντες πέρασαν από Βαρσοβία, Βουδαπέστη, Ντουμπρόβνικ, Τίρανα και Αθήνα, με τελικό προορισμό τη Μύκονο. Στο μαγευτικό ελληνικό νησί οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν και αύριο όπου τυπικά ολοκληρώνεται το ράλι, ενώ σίγουρα πολλοί θα επιλέξουν να ξεκινήσουν τις διακοπές τους, παρά το πέρας της διοργάνωσης.

Το διεθνές ράλι Gumball 3000 αποτελεί μια βρετανική ιδέα, που φέρνει κοντά κατόχους ονειρικών αυτοκινήτων σε ένα κοινό σκοπό προσφοράς αλλά και ψυχαγωγίας. Η διαδρομή που επιλέγεται κάθε χρόνο περιλαμβάνει σταθμούς ιδιαίτερης ιστορικής, φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και φυσικά η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείπει από τη διοργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για φέτος, το ποσό που κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι διοργανωτές ανέρχεται στις 215.000 στερλίνες και θα αποδοθεί σε διεθνή φορέα κοινωνικού σκοπού, όπως κάθε χρόνο. Στο video που ακολουθεί μπορείτε να έχετε μια εικόνα του αριθμού αλλά και του είδους των αυτοκινήτων που συμμετέχουν στο Gumball 3000 και κατέκλυσαν τη Μύκονο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By