Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

Γλέζος: Πρόσωπο της Αριστεράς ο υποψήφιος Πρόεδρος

«Θα μπορούσα να αντιστρέψω και να πω λυπάμαι για τους υπουργούς Οικονομικών και τη κυβέρνηση της Γερμανίας, αλλά δεν θα το πω», είπε απαντώντας στον Β. Σόιμπλε

glezos

Πρόσωπο από την Αριστερά εκτιμά ότι θα πρέπει να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο, ο οποίος σημείωσε ότι αυτό «δεν αφορά τα άτομα» που έχουν παρουσιαστεί ως υποψήφιοι και τα οποία εκτιμά.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο» ο κ. Γλέζος σημειώνει: «Έμενα με ενδιαφέρει ο θεσμός» τόνισε, προσθέτοντας πως «πρέπει να σταματήσει το παιχνίδι, όταν ήταν στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ να είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη ΝΔ και όταν η ΝΔ ο Πρόεδρος να είναι από το ΠΑΣΟΚ», αλλά κυρίως «πρέπει να ολοκληρωθεί η βούληση του ελληνικού λαού, που θέλει να σταματήσουν αυτά τα παιχνίδια- και ολοκλήρωσή της θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι από την Αριστερά».

Ο Μανώλης Γλέζος μίλησε, επίσης, για τις δηλώσεις Σόιμπλε κατά της Ελλάδας, λέγοντας «θα μπορούσα να αντιστρέψω και να πω λυπάμαι για τους υπουργούς Οικονομικών και τη κυβέρνηση της Γερμανίας, αλλά δεν θα το πω» και κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να καταλάβει πως «ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να εκβιάζεται αυτή τη στιγμή γιατί απέδειξε περίτρανα με τη ψήφο του ότι σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν πρόκειται να εμποδιστεί από το να ανακτήσει τη εθνική του ανεξαρτησία και να βγάλει τη θηλιά που του έχουν φορέσει οι δανειστές στο λαιμό του. Δεν πρόκειται να κάνει πίσω».

Τέλος, σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις συμπαράστασης στην ελληνική κυβέρνηση, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε πολλές χώρες του εξωτερικού, σημειώνει πως «όπως ο λαός παίρνει τη κατάσταση στα χέρια του και όσο η ελληνική κυβέρνηση ταυτίζεται με αυτό, δεν πρόκειται να βγούμε χαμένοι» και προσέθεσε ότι «ο λαός επιμένει στη λύση των προβλημάτων με βάση το δίκιο».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By