Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, 2019

Google: Προσφυγή κατά της Κομισιόν για το πρόστιμο των €4,34 δισεκατομμυρίων

Προσφυγή κατά του προστίμου ύψους 4,34 δισ. ευρώ που της επέβαλε τον περασμένο Ιούλιο η Κομισιόν για παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού, κατέθεσε o αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός.

«Καταθέσαμε έφεση κατά της απόφασης της Κομισιόν στο Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε.» ανέφερε σε mail η Google, όπως μεταδίδει το Reuters. Μετά από τριετή έρευνα, η αρμόδια αρχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον ανταγωνισμό, κατηγόρησε την Google ότι χρησιμοποίησε το Android για να περιθωριοποιήσει τους ανταγωνιστές της.

Συγκεκριμένα, οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ καταλόγισαν στην Alphabet Inc, μητρική εταιρεία της Google, πως ενίσχυσε παρανόμως την πλεονεκτική της θέση στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας από το 2011, αναγκάζοντας τους κατασκευαστές συσκευών Android να προεγκαθιστούν το Google Search και το browser Chrome μαζί με το Google Play app store.

Η εταιρεία αναφέρεται στα επιχειρήματα που παρέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος Σούνταρ Πιτσάι την ημέρα της έκδοσης της απόφασης της ΕΕ τον Ιούλιο, με βασικότερο ότι το Android δημιούργησε περισσότερες επιλογές για τους καταναλωτές, όχι λιγότερες.

Η πολύπλοκη υπόθεση μπορεί να χρειαστεί αρκετά χρόνια πριν την τελική απόφαση των δικαστών. Μια τελική προσφυγή είναι πιθανόν να κατατεθεί στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ανώτατο δικαστικό όργανο της ΕΕ, αλλά μόνο επί νομικών ζητημάτων, αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

By