Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

GTR150 Supra: Το ισχυρότερο παπί της Honda στην Ελλάδα

Την άμεση διαθεσιμότητα του GTR150 Supra που αποτελεί το ισχυρότερο παπί της Honda ανακοίνωσε η ελληνική αντιπροσωπεία σηματοδοτώντας το λανσάρισμα μιας νέας γενιάς Sport δικύκλων πόλης, ικανών να διεγείρουν τις αισθήσεις των αναβατών με τις επιδόσεις και τον χαρακτήρα τους.

Το Honda GTR150 Supra είναι άμεσα διαθέσιμο μέσω του δικτύου επίσημων εμπόρων Honda moto σε δύο εκδόσεις: Sporty με τιμή 3.490 ευρώ, σε δύο χρωματικές αποχρώσεις και Exclusive με τιμή 3.590 ευρώ σε μία χρωματική απόχρωση.

Το δυνατότερο παπί της Honda με καρδιά μοτοσυκλέτας

Τέσσερα χρόνια μετά την παρουσίαση του Honda Supra-X 125 Helm-in, του μοναδικού παπιού που έχει χώρο για τη φύλαξη κράνους κάτω από τη σέλα και λίγους μήνες μετά την αναβίωση του Iconic Super Cub, η Honda προχώρησε στο λανσάρισμα του πιο δυνατού παπιού που έχει κατασκευάσει ποτέ. Η είσοδος του GTR150 Supra στην ελληνική αγορά μοτοσυκλέτας σηματοδοτεί μία νέα γενιά Sport δικύκλων πόλης, ικανά να διεγείρουν τις αισθήσεις των αναβατών με τις επιδόσεις τους και το σπορ χαρακτήρα τους.

To νέο GTR150, κατασκευάζεται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Honda στην Ινδονησία P.T. Astra Honda Motor, ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια κατασκευής Cubs στον κόσμο. Το GTR150 διαθέτει καρδιά μοτοσυκλέτας καθώς ο κινητήρας του αποδίδει 15,1 HP και είναι «δανεισμένος» από τη μοτοσυκλέτα CBR150R. Το μονοκύλινδρο σύνολο προσφέρει δυνατή επιτάχυνση στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, με αποτέλεσμα να αποτελεί μία μοναδική πρόταση στην αγορά με σκοπό να συναρπάζει νέους αναβάτες κάθε ηλικίας. Το GTR150 είναι ένα κατάλληλο εργαλείο για τις καθημερινές μετακινήσεις 2 ατόμων στα όρια εντός και εκτός πόλης με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου μόλις 2,23 λίτρα/100 χλμ., στοιχείο που του χαρίζει αυτονομία 195 χιλιομέτρων.

Το GTR150 Supra προσφέρει ευελιξία χάρη στις συμπαγείς του διαστάσεις και ευκολία μετακίνησης για 2 άτομα τόσο στα στενά όρια της πόλης όσο και εκτός. Καταφέρνει να συνδυάζει την ευκολία και την άνεση οδήγησης ενός παπιού με τις επιδόσεις μίας μικρής μοτοσυκλέτας.

Το GTR150 Supra μοιάζει με παπί, αλλά ταυτόχρονα διαθέτει εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων με συμπλέκτη, στοιχείο που παραπέμπει σε μοτοσυκλέτα με αποτέλεσμα να προσφέρει αντίστοιχη οδηγική απόλαυση. Ταυτόχρονα ανεβάζει τον πήχη με τη μοναδική αισθητική που προσφέρει χάρη στις ελκυστικές και ταυτόχρονα τολμηρές γραμμές οι οποίες προσδίδουν κύρος και μια μοντέρνα-σπορ εμφάνιση, που διεγείρουν τις αισθήσεις από όποια γωνιά και να το κοιτάξεις.

Εμφάνιση και πλαίσιο

Το νέο σπορ παπί της Honda φέρει ελαφρύ ατσάλινο πλαίσιο διπλής δοκού τύπου «διαμάντι» το οποίο συνδυάζει υψηλή στρεπτική ακαμψία, ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες και ευελιξία σε συνθήκες πόλης ακόμη και με 2 αναβάτες. Η γεωμετρία του πλαισίου είναι τέτοια που προσφέρει άριστη συγκέντρωση των μαζών και εξαιρετική κατανομή του βάρους στο εμπρός σύστημα (Mass Forward Proportion). Ταυτόχρονα προσφέρει όρθια θέση οδήγησης για εξαιρετική περιμετρική ορατότητα στην καθημερινή μετακίνηση στην πόλη αλλά και άνεση κατά τη διάρκεια οδήγησης μεγάλων αποστάσεων. Παράλληλα, οι τροχοί των 17’’ και τα λάστιχα μεγάλου μεγέθους χαρίζουν αυτοπεποίθηση και αίσθημα ασφάλειας κάτω από όλες τις οδηγικές συνθήκες.

Στην κορυφαία ασφάλεια που προσφέρει το GTR150 Supra, συνεισφέρει το δικάναλο ABS σε συνεργασία με τα πανίσχυρα υδραυλικά δισκόφρενα της Nissin διαμέτρου 255 χλστ. στον εμπρός τροχό και 220 χλστ. στον πίσω τροχό, τα οποία προσφέρουν γραμμική απόδοση και αντοχή ακόμη και μετά από επίπονη χρήση.

Στον τομέα των αναρτήσεων το GTR150 Supra εφοδιάζεται με τηλεσκοπικό πιρούνι μεγάλης διατομής 31 χλστ. στον εμπρός τροχό, ενώ στο πίσω μέρος διαθέτει μονό αμορτισέρ με απευθείας έδραση στο ψαλίδι.

Οι χυτές ζάντες αλουμινίου του GTR150 Supra είναι 17’’ και τα ελαστικά είναι tubeless διαστάσεων 90/80-17” στον εμπρός τροχό και 120/70-17” στον πίσω τροχό, συμβάλλοντας στον σπορ χαρακτήρα του.

Στο στάνταρ εξοπλισμό του GTR150 Supra περιλαμβάνεται πολυεδρικός προβολέας led δύο επιπέδων, ο οποίος προσδίδει αναγνωρίσιμη ιδιαιτερότητα και ταυτόχρονα χαμηλή κατανάλωση ρεύματος. Ο μοντέρνος πίνακας οργάνων συνδυάζει αναλογικό στροφόμετρο με ψηφιακές ενδείξεις ταχύμετρου, δείκτη στάθμης καυσίμου, ένδειξη σχέσης κιβωτίου ταχυτήτων και μερικού χιλιομετρητή.

Ισχυρός Κινητήρας

Ο ισχυρός και αποδοτικός τετραβάλβιδος υγρόψυκτος κινητήρας DOHC 150cc, που προέρχεται από τη Super Sport CBR150R, είναι εφοδιασμένος με σύστημα ψεκασμού καυσίμου PGM-FΙ προσδίδοντας αντίστοιχες επιδόσεις σε όλο το φάσμα των στροφών, με κατανάλωση 2,23lt/100km και αυτονομία 195 χλμ.

Αποδίδει 15.1 ίππους στις 9.000 σ.α.λ., με μέγιστη ροπή 12.6 Nm στις 6.500 σ.α.λ., νούμερα που του χαρίζουν κορυφαίες επιδόσεις στη σπορ κατηγορία των Super Cub σε συνδυασμό με το πολύ χαμηλό βάρος των 122 κιλών, πλήρες υγρών. Η εκκίνηση του κινητήρα μπορεί να γίνει με ηλεκτρική μίζα και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης υπάρχει και η επιλογή εκκίνησης με μανιβέλα. Ένας συμπαγής θάλαμος καύσης σε συνδυασμό με αυλό εισαγωγής μεγάλης διαμέτρου – βελτιστοποιούν την απόδοση καύσης και ψύξης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By