Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

Guardian για Χ.Α.: Τραγούδια των SS και αντισημιτισμός

Η βρετανίδα ανταποκρίτρια σχολιάζει τα τεκταινόμενα στην πλατεία Συντάγματος κατά τη μεταφορά των Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού στη Βουλή

xrisiavgi-vouliBBB

Την ναζιστική της ιδεολογία δήλωσε ανοιχτά η Χρυσή Αυγή την περασμένη εβδομάδα αναφέρει η ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας Guardian στην Αθήνα, στο άρθρο με τίτλο «Τραγούδια των Ες Ες και αντισημιτισμός: Η εβδομάδα που η ΧΑ εκδήλωσε ανοιχτά ότι είναι Ναζιστικό κόμμα».

Στο ρεπορτάζ της, η βρετανίδα ανταποκρίτρια σχολιάζει τα τεκταινόμενα στην πλατεία Συντάγματος κατά τη μεταφορά των Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού στη Βουλή από τον Κορυδαλλό στη Βουλή προκειμένου να παραστούν στη συζήτηση επί του αιτήματος άρσης της ασυλίας τους.

«Ήταν μια κακή εβδομάδα για τη δημοκρατία στην Αθήνα. Γύρω από αυτή τη σπουδαία ελληνική πόλη, παραμονεύουν οι πολιτικές του μίσους. Την Παρασκευή πήρα μια γεύση στο μικρό ιταλικό στιλ cafe που συχνάζω στην πλατεία Συντάγματος» σημειώνει η Ελένα Σμίθ, επικαλούμενοι δυο μεσήλικες που πίνοντας τον Espresso τους χαρακτήριζαν τους Χρυσαυγίτες «πατριώτες, υπερήφανους Έλληνες εθνικιστές, που ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν τα αποβράσματα, τους ξένους που ποτέ δεν πληρώνουν φόρους και κλέβουν τις δουλειές μας, που έχουν καταλάβει τους δρόμους μας».

«Έξω, μαυροντυμένοι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, παρατάσσονται σε στρατιωτικό σχηματισμό, στην πλατεία Συντάγματος, και τραγουδούν με θέρμη μια εκδοχή του τραγουδιού των Ναζί Horst Wessel – αν και με ελληνικούς στίχους. Όλα αυτά ήταν πολύ μακριά από τις πρόσφατες προσπάθειες του κόμματος να αποστασιοποιηθούν από την τραμπουκική και ρατσιστική ρητορική από την οποία γεννήθηκε» προσθέτει.

«Καθώς έτρεχαν έξαλλοι μέσα στον οίκο της Δημοκρατίας, εξαπολύοντας ύβρεις προς άλλους βουλευτές σε μία πρωτοφανή επίδειξη βίας και χυδαιότητας, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για το τι είναι η Χρυσή Αυγή: Ένα κόμμα νεοναζιστικού δόγματος, αποφασισμένο να ανατρέψει τη δημοκρατική τάξη» σημειώνει η εφημερίδα.

«Η Χρυσή Αυγή δεν είναι φάση που θα περάσει. Δεν θα εξαφανιστεί με το τέλος της κρίσης. Νιώθει ότι δεν την αγγίζει τίποτα, δεν φοβάται τίποτα και αυτό που είδαμε αυτή την εβδομάδα είναι το πραγματικό της πρόσωπο. Δεν είναι σαν τα άλλα ακραία κόμματα στην Ευρώπη. Είναι μια πραγματική νεοναζιστική δύναμη, με στόχο να χρησιμοποιήσει τη δημοκρατία για να καταστρέψει τη δημοκρατία» σημειώνει μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

Η βρετανική εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις του ανεξάρτητου βουλευτή και διακεκριμένου συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου, ο ίδιος το επίκεντρο της οργής των φασιστών στο κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος πιστεύει ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος από την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής. «Ήταν ένα τεράστιο, ιστορικό λάθος εκ μέρους του κοινοβουλίου μας να μην απονομιμοποιήσουν την Χρυσή Αυγή», αναφέρει στη βρετανίδα δημοσιογράφο.

«(Η ΧΑ) θα έπρέπε να είχε απαγορευτεί, όχι για τη ναζιστική ιδεολογία της, αλλά επειδή είναι μια παραστρατιωτική δύναμη… που, αν μπορούσε, θα προχωρούσε ένα πραξικόπημα» τονίζει στη βρετανική εφημερίδα.

«Γνωρίζουμε πώς λειτουργούν αυτοί οι άνθρωποι. Το φασιστικό δηλητήριο που βιώνει η Ελλάδα δεν είναι μόνο πολιτικό, δηλητηριάζει κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, τον τρόπο που σκέφτονται οι άνθρωποι, τον τρόπο που συμπεριφέρονται. Ειλικρινά πιστεύω ότι οι 500.000 Έλληνες που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν» επισημαίνει ο κ. Τατσόπουλος.

«Είναι η δημοκρατία στη γενέτειρά της υπό απειλή; Η Χρυσή Αυγή είναι σε ετοιμότητα… Δεν ξέρω πόσο καιρό θα πάρει, αλλά αν αυτή η εθελοντική τύφλωση συνεχιστεί, αν η κρίση συνεχιστεί, θα είναι μια πραγματική απειλή για τη δημοκρατία στο εγγύς μέλλον» προειδοποιεί ο ανεξάρτητος βουλευτής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By