Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020

H Amazon έρχεται στην Ελλάδα και κοιτάει εταιρείες σαν την κυπριακή Mr. Pengu

Σε αναζήτηση αποθηκών στην Ελλάδα βρίσκεται ο αμερικανικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, η Amazon του δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος.

Αισθητή θέλει να κάνει την παρουσία της στο χώρο του delivery η Amazon στην Ελλάδα, και ψάχνει την μεγάλη επένδυση . Αν και δεν ανακοινώθηκε τίποτα, έγινε γνωστό ότι ο αμερικανικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου εκτός την εύρεση αποθηκών κοιτάει ζεστά την εισηγμένη στην Κύπρο MR. PENGU PUBLIC COMPANY LTD.

Amazon μπαίνει στη συγκεκριμένη αγορά, υποσχόμενη ότι η επόμενη παραγγελία μας από το μεγαλύτερο online κατάστημα θα μπορούσε να προσγειωθεί γρήγορα και άμμεσα, μέσο του Mr Pengu.

O Mr. Pengu είναι ο φίλος που μπορείς να του ζητάς αγορές για εσένα και αυτός θα τις κάνει σαν να τις έκανες εσύ, με ένα πολύ μικρό αντίτιμο αναλαμβάνει να το παραδώσει τα πάντα στον χώρο σου εντός μισής ώρας.

Η Amazon και ο Mr. Pengu σύμφωνα με πληροφορίες έχουν σκοπό να  εκμεταλλεύονται τον ίδιο στόλο σκούτερ και ποδηλάτων τα οποία κυκλοφορούν κατόπιν οδηγιών που λαμβάνουν από smartphones απο την εφαρμογή του Mr Pengu.

Η παρουσία της Amazon  στην Ελλάδα έχει να κάνει με την άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου και των εξαγωγών της Ελλάδας, σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση του λιμανιού του Πειραιά, το οποίο μπορεί να τροφοδοτήσει – μέσω θαλάσσιων διαδρόμων – την ευρύτερη περιοχή.

Με μια τέτοια επένδυση από την Amazon, μιας εταιρείας με κύκλο εργασιών 233 δισ. δολάρια, αλλάζει τελείως το τοπίο των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα κάτι που αναμένεται να φέρει και άλλες μεγάλες εταιρείες στο ελληνικό επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

Αισθητή έκανε την παρουσία της και στο Λονδίνο στο χώρο της παράδοσης φαγητού η Amazon, με μία μεγάλη επένδυση στην Deliveroo. Αν και δεν ανακοινώθηκε το ακριβές ποσό, έγινε γνωστό ότι ο αμερικανικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου ήταν ο μεγαλύτερος επενδυτής στον τελευταίο γύρο άντλησης κεφαλαίων από την Deliveroo, ο οποίος και έφερε στα ταμεία της 575 εκατ. δολάρια.

Η αμερικανική εταιρεία είναι γνωστό ότι ψάχνει για επενδύσεις που έχουν αναπτύξη «καινοτόμα τεχνολογία υπηρεσιών».

By