Τετάρτη, 20 Μαρτίου, 2019

H Grivalia Hospitality αγόρασε το Amanzoe στο Πόρτο Χέλι

Λίγες ημέρες μετά από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Grivalia Hospitality κατά 60 εκατ. ευρώ η εταιρεία ανακοίνωσε την νέα της επένδυση.

Σε μια συμφωνία συνολικού ύψους 82,3 εκατ. ευρώ ο τουριστικός βραχίονας της Grivalia Properties απόκτησε το 85% του τουριστικού συγκροτήματος Amanzoe στο Πόρτο Χέλι από την εισηγμένη στην εναλλακτική αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (ΑΙΜ) Dolpin Capital Investors, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία αποεπένδυσης πουλώντας όλα τα περιουσιακά της στοιχεία.

Τo υπόλοιπο 15% του υπερπολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος που διαθέτει επαύλεις και βίλες για τουριστική αξιοποίηση περνάει στην Dolphin Capital Partners τον επενδυτικό όμιλο του Μίλτου Καμπουρίδη και του Pierre Χαραλαμπίδη. Η Dolphin Capital Partners θα συνεχίσει την διαχείριση του Amanzoe δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη και πώληση νέων βιλών καθώς και στην εισαγωγή νέων concept τα οποία θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την επέκταση της ωφέλιμης περιόδου λειτουργίας του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το καθαρό τίμημα θα καταβληθεί στην DCI από τους αγοραστές κατά την αναλογία τους ανέρχεται στα 5,8 εκατ. ευρώ και επιπροσθέτως  οι αγοραστές αναλαμβάνουν όλες τις υφιστάμενες δανειακές υποχρεώσεις του Amanzoe οι οποίες ανέρχονται σε 76,5 εκατ. ευρώ.

Το Amanzoe, αποτελεί την πρώτη σύνθετη ανάπτυξη ξενοδοχειακού συγκροτήματος και πολυτελών επαύλεων που σχεδίασε και υλοποίησε ο όμιλος Dolphin Capital στο Πόρτο Χέλι. Το Amanzoe ήδη από την έναρξη της λειτουργίας του το 2012, αναγνωρίστηκε διεθνώς ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός και σήμερα θεωρείται το πιο πολυτελές θέρετρο της Ευρώπης. Το Amanzoe εκτείνεται σε έκταση περίπου 1.000.000 τμ και περιλαμβάνει υλοποιημένη και σχεδιαζόμενη συνολική δόμηση περίπου 69.000 τμ ως ακολούθως:

·         Το Amanzoe Hotel & Spa, το οποίο περιλαμβάνει 38 pavilions που έχουν υλοποιηθεί στο σύνολό τους.

·         Το Amanzoe Beach Club, το οποίο περιλαμβάνει 8 καμπάνες, εκ των οποίων οι 4 έχουν υλοποιηθεί, καθώς και 4 βίλλες οι οποίες δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί.

·         45 Amanzoe Hilltop Villas, εκ των οποίων 8 έχουν υλοποιηθεί, 2 είναι υπό κατασκευή και 3 αναμένεται να ξεκινήσουν να κατασκευάζονται στο προσεχές διάστημα.

Συμφωνία και για το Kilada Hills

Πέρα από την απόκτηση του Amanzoe, συμφωνήθηκε μεταξύ πωλητή και αγοραστών η ανάληψη της υποχρέωσης αγοράς από τo Amanzoe, έκτασης που περιλαμβάνει 20 οικόπεδα  στο έργο Kilada Hills της DCI έναντι τιμήματος 10 εκατ. ευρώ στα οποία θα κατασκευαστούν παραθεριστικές κατοικίες αλλά και εγκαταστάσεις για την αποκλειστική εξυπηρέτηση  των πελατών και ιδιοκτητών βιλλών στο Amanzoe. Το τίμημα θα καταβληθεί υπό την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης των σχετικών συνήθων ελέγχων, καθώς και της έναρξης των κατασκευαστικών εργασιών ανάπτυξης του Jack Nicklaus Signature γηπέδου γκολφ 18 οπών με Golf Club και Beach Club. Συγκεκριμένα κατά το ήμισυ με την έναρξη των εργασιών και κατά το υπόλοιπο σε φάσεις, ανάλογα με τα στάδια κατασκευής του γηπέδου γκολφ.

«Ακολούθως της πρόσφατης νέας επιτυχημένης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 60 εκατ. ευρώ στη Grivalia Hospitality, η απόκτηση ενός τόσο εμβληματικού project, του τέταρτου κατά σειρά στην Ελλάδα και του δεύτερου πλήρως λειτουργικού, επιβεβαιώνει την αφοσίωσή μας στο στόχο μας να κάνουμε τη Grivalia Hospitality την νούμερο ένα πλατφόρμα επενδύσεων σε υψηλής ποιότητας τουριστικά ακίνητα στην Ελλάδα», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ και πρόεδρος της Grivalia Hospitality, Γιώργος Χρυσικός.

«H στρατηγική ανάπτυξης που θα ακολουθήσουμε για το Amanzoe θα εστιάσει αφενός στην περαιτέρω ανάπτυξη και πώληση βιλλών και αφετέρου στην επέκταση της τουριστικής περιόδου του ξενοδοχείου για όλη τη διάρκεια του χρόνου, εκμεταλλευόμενοι τις συνέργειες που θα προκύψουν και με το γήπεδο γκολφ του Kilada Hills», πρόσθεσε.

«Το Amanzoe αποτελεί τα τελευταία 6 χρόνια, ορόσημο για τον τουρισμό υψηλών προδιαγραφών όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη τη Μεσόγειο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Grivalia και είμαστε βέβαιοι ότι το Amanzoe αλλά και η ανάπτυξη του Kilada Hills θα συνεχίσουν να αποτελούν σημείο αναφοράς για την αισθητική τους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν», σημείωσε ο Μίλτος Καμπουρίδης, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Dolphin Capital.

By