Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2019

H νέα συλλογή για το καλοκαίρι 2017 των ελληνικών μαγιό Mitos. Η συμμετρία είναι λέξη ελληνική

Σαν τους ελληνικούς μύθους που πλέκονται αριστοτεχνικά μέχρι να επέλθει ισορροπία, μια θεία τάξη πραγμάτων.

Συμμετρία. Η νέα συλλογή Mitos Swimwear για την άνοιξη/καλοκαίρι 2017 βρίσκει έμπνευση εδώ όπου ξεκίνησαν όλα. Στην Ελλάδα.

Η συλλογή Symmetry διαπερνάται από τη δύναμη της συμμετρίας, την αρμονία και την ομορφιά με την οποία αυτή χρίζει ό,τι αγγίζει, και μετέρχεται μερικά από τα πιο ισχυρά οπτικά σύμβολα της παράδοσής μας, για να αιχμαλωτίσει το πνεύμα της ελληνικής μυθολογίας, της λαϊκής τέχνης, της αρχιτεκτονικής μας.

Σαν τις πέτρες που οι τεχνίτες δουλεύουν με μαεστρία για ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο, δημιουργώντας περίτεχνα και εντυπωσιακά χάρη στην απόλυτη συμμετρία τους σχέδια σε σκεπές, τοίχους και αυλές παραδοσιακών σπιτιών. Σαν τις πολύχρωμες βελονιές που σχηματίζουν ευφάνταστα γεωμετρικά σχέδια στα υφαντά και τις φορεσιές των ντόπιων γυναικών των νησιών μας. Σαν τους ελληνικούς μύθους που πλέκονται αριστοτεχνικά μέχρι να επέλθει ισορροπία, μια θεία τάξη πραγμάτων.

Τριγωνικά και κυβικά μοτίβα, παράλληλες και τεμνόμενες γραμμές,καθαρές γεωμετρικές φόρμες κεντώνται πάνω σε πολυτελή υλικά με χιλιάδες βελονιές στα χρώματα της γης, του μυθικού μπλε και του εκθαμβωτικού λευκού της Ελλάδας.

Την νέα συλλογή μαγιό από κομψά μπικίνι, αριστοκρατικά ολόσωμα και νεανικά bandeau και bralets -όλα με ονόματα δανεισμένα αrιό δυναμικές γυναίκες της ελληνικής μυθολογίας (Ariadne), θεότητες (Artemis) και ελληνικά νησιά (Chίοs)-συμπληρώνει μια ολοκληρωμένη συλλογή beachwear που περιλαμβάνει καφτάνια, κιμονό, φορέματα, τοπ και παρεό σχεδιασμένα για να ντύσουν με αέρινη αύρα τις πιο πολύτιμες στιγμές χαλάρωσης του φετινού καλοκαιριού.

Ο Mitos συνεχίζει να ξετυλίγεται κι αυτό το καλοκαίρι προκαλώντας τις αισθήσεις και προσκαλώντας αυτή τη φορά τις απανταχού #mitosloversνα τον ακολουθήσουν σε ένα ταξίδι συμβολισμού στο ελληνικό φως, την ανάλαφρη αίσθηση του καλοκαιριού μας, την ήρεμη δύναμη της πολυτελούς απλότητας . Την απόλυτη εμπειρία μαγιό.

By