Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2019

Huffington Post: Κι όμως ο Παράδεισος βρίσκεται στις… Κυκλάδες!

Τα μοναδικά κρασιά, οι φανταστικές παραλίες και επιπλέον 13 λόγοι που εξηγούν ότι οι Κυκλάδες είναι ο παράδεισος!

1Ο παράδεισος δεν βρίσκεται σε ένα μακρινό, ακριβό νησί του Νότιου Ειρηνικού αλλά στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ελλάδα.

Η Huffington Post κάνει αφιέρωμα στα νησιά των Κυκλάδων που διαθέτουν, όπως λέει, ένα καταπληκτικό συνδυασμό πολιτισμού, ιστορίας, κουζίνας, αλλά και μια φυσική ομορφιά που μπορεί να ανταγωνιστεί οποιοδήποτε εξωτικό νησί στον κόσμο.

Τα μοναδικά κρασιά, οι φανταστικές παραλίες και επιπλέον 13 λόγοι που εξηγούν ότι οι Κυκλάδες είναι ο παράδεισος!

Τα ξενοδοχεία είναι θεαματικά

Ακόμα και αν είστε με ένα σακίδιο στην πλάτη, τα ξενοδοχεία των Κυκλάδων θα σας κάνουν να αισθανθείτε σαν μέρος του jet-set. Πισίνες υπερχείλισης, βεράντες με καταπληκτική θέα είναι λίγα μόνα από τα χαρακτηριστικά των ξενοδοχείων που πολλές φορές είναι φθηνότερα από όσο θα περίμενε κανείς. Οι μικρές βίλες είναι μια επίσης δημοφιλής επιλογή, αλλά τα καλύτερα κρύβονται κυρίως στα μικρά νησιά.

1

Οι παραλίες είναι ντυμένες στα κόκκινα…

Είναι σαν να πηγαίνεις στην παραλία… στον Άρη. Η εύστοχη ονομασία «Κόκκινη παραλία» κοντά στο Ακρωτήρι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Σαντορίνης. Δεν είναι πολύ εύκολο να φτάσετε στην παραλία, αλλά αυτό σημαίνει ότι θα απολαύσετε ένα από τα πιο εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα του νησιού, χωρίς πολυκοσμία!

1

…αλλά και στα λευκά …

Αυτή η εκθαμβωτική παραλία στο νησί της Μήλου σχηματίζεται από πέτρες με λευκό ασβεστόλιθο που έχει σμιλευτεί από τον άνεμο τα κύματα και τον ήλιο. Η Παραλία Σαρακίνικο είναι το αγαπημένο μέρος και των ντόπιων του νησιού

1…όπως και στα μπλέ

Οι Κυκλάδες δεν έχουν μεγάλες, αμμώδεις παραλίες, όπως η Καραϊβική. Αντίθετα, οι καλύτερες βρίσκονται σε μικρούς όρμους με τα βράχια να τις προστατεύουν από τον άνεμο και… τα πλήθη. Πρόκειται για τα πιο τέλεια γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου. (Φωτογραφία από τη Νάξο)

12Οι εκκλησίες είναι μοναδικές

Υπάρχει κάτι μαγικό στον συνδυασμό του λευκού σοβά, με μπλε τελειώματα και τον ήλιο. Οι εκκλησίες των ελληνικών νησιών είναι όμορφες τόσο για την τέχνη και την αρχιτεκτονική τους όσο και για την μοναδική θέα.

11Φρέσκα θαλασσινά παντού!

Η Ελλάδα είναι γνωστή για την απλή, υγιεινή κουζίνα με φρέσκα προϊόντα και, φυσικά, φρέσκα ψάρια. Οι Κυκλάδες δεν αποτελούν εξαίρεση.

13

Και εκπληκτικά νόστιμα κρασιά

Η ηφαιστειακή γη της Σαντορίνης παράγει πραγματικά θαυματουργά λευκά κρασιά. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το θρυλικό Vinsanto του νησιού, πορτοκαλί χρώματος.

14Εκπληκτική θέα … παντού

Οι Κυκλάδες έχουν αμέτρητες βουνοκορφές (και ενίοτε ηφαίστεια) και αυτό σημαίνει ότι η θέα είναι μοναδική σχεδόν από παντού! Το καλύτερο παράδειγμα; Η Οία της Σαντορίνης.

11

Αρχαία μνημεία 

Τα αρχαία μνημεία των Κυκλάδων είναι εξίσου μοναδικά όπως αυτά σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Τέτοια είναι τα μεγάλοι θέατρα και μοναδικά αγάλματα στο νησί της Δήλου, αλλά και η εντυπωσιακή Πύλη στο νησί της Νάξου.

Χωρίς αυτοκίνητα!

Εντάξει, υπάρχουν και αυτοκίνητα στα νησιά, όμως κυρίως θα συνατήσει κανεί ποδήλατα, σκάφη και στις πιο αγροτικές περιοχές, γαιδούρια. Αυτό διατηρεί την ατμόσφαιρα καθαρή και ήσυχη.

1

Και το καλύτερο: Υπάρχουν πάνω από 200 νησιά για να εξερευνήσετε!

Οι Κυκλάδες αποτελούνται από 220 νησιά, τα περισσότερα από τα οποία είναι ακατοίκητα.

2

By