Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2019

Οι αναπληρώτριες Γραμματείς Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ

Ορίστηκαν από τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη

mitsotakis

Αναπληρώτριες Γραμματείς Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας όρισε τις κυρίες Μαίη Ζαννή και Βασιλική Λοΐζου ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Μαίη Ζαννή γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραίτη. Σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο, Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Queen Mary College του Πανεπιστήμιου του Λονδίνου (BA 1998). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε European Politics στο Birkbeck College του Πανεπιστημιού του Λονδίνου (MSc 1999) και σε Politics of Empire and Post-Imperialism στο London School of Economics (MSc 2000). Ως φοιτήτρια στο LSE επιλέχθηκε να κάνει πρακτική εξάσκηση στη Βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων. Επίσης έχει κάνει πρακτική εξάσκηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, στην UNESCΟ στο Παρίσι και στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κώνσταντίνος Καραμανλής. Δούλεψε ως βοηθός έρευνας με αρμοδιότητα τη διασύνδεση ευρωπαϊκών think tanks για το Trans European Policy Studies Association (TEPSA) στις Βρυξέλλες και επί σειρά ετών ήταν στέλεχος με αρμοδιότητα τις σχέσεις με Διεθνείς Κυβερνητικούς Οργανισμούς στο Διεθνές Επιμελητήριο Εμπορίου (ICC) στο Παρίσι. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα εργάστηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο Υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια στον ιδιωτικό τομέα ως πολιτική αναλύτρια. Το 2011 έλαβε μέρος στο ειδικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις γυναίκες στη Δημόσια Διοίκηση “Women in Public Service” εκπροσωπώντας την Ελλάδα. To 2012 συμμετείχε στο πρόγραμμα “Public Leaders in Southeast Europe” του Harvard Kennedy School.  Το 2012 ήταν υποψήφια με την Νέα Δημοκρατία στις βουλευτικές εκλογές στην περιφέρεια της Α’ Αθηνών. Υπήρξε αναπληρώτρια Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής “Ενωσης της Νέας Δημοκρατίας από το 2011 ως το 2016. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, βασικά γερμανικά και μαθαίνει ρώσικα. Έχει μια κόρη, την Ολυμπία.

Η Βίκυ Λοΐζου είναι πολιτικός επιστήμων – διεθνολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην ευρωπαϊκή πολιτική στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει εργασθεί, μεταξύ άλλων, ως σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας στο Υπουργείο Άμυνας, στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς και στο Υπουργείο Ανάπτυξης, όπου ήταν υπεύθυνη για το συντονισμό και τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, και τη συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και την Παγκόσμια Τράπεζα. Έχει εργασιακή εμπειρία στις κατασκευές και τις τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ είναι στέλεχος της ΜΟΔ ΑΕ και διετέλεσε προϊσταμένη Πληροφόρησης και Δημοσιότητας στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ.

Την περίοδο 2007-2010 είχε εκλεγεί δεύτερη σε σειρά Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Νέου Ψυχικού.

Μιλά άριστα Αγγλικά και Γαλλικά, ενώ καταλαβαίνει Ιταλικά και Τουρκικά.

By