Κυριακή, 20 Ιανουαρίου, 2019

Η ανάρτηση της Μαρέβα Μητσοτάκη για το ελληνικό σχολείο της Ιμβρου

Για τις συγκινητικές στιγμές που έζησαν όταν, μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επισκέφθηκαν τα παιδιά που φοιτούν στο ελληνικό σχολείο στην Ιμβρο, γράφει στο twitter η σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μαρέβα Μητσοτάκη.

Οπως αναφέρει στην αναρτησή της «Ζήσαμε στιγμές μοναδικής συγκίνησης στην Ίμβρο».

Και συνεχίζει κάνοντας ειδική αναφορά στους δασκάλους που έχουν σταλεί στο νησί για την εκπαίδευση των παιδιών: « Θελω να κανω μια ιδιαίτερη αναφορά στους δασκάλους του σχολείου για το ζήλο και την αφοσίωση τους στην εκπαίδευση των παιδιών. Αξιζουν του θαυμασμού και της ευγνωμοσύνης μας».

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ιμβρο, συνοδευόμενος απο την συζυγό του Μαρέβα, έγινε με αφορμή τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Στην διάρκεια της επισκεψής του στο νησί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να μιλήσει με πολλούς απο τους κατοίκους του νησιού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την Μαρέβα Μητσοτάκη επισκέφθηκε το Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο των Αγ. Θεοδώρων, όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια προτομής του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ως μαθητή και στην συνέχεια έκανε περιήγηση στο χωριό.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Έπαρχο του νησιού Μουχιττίν Γκιουρέλ, τον δήμαρχο Υνάλ Τσετίν στην πρωτεύουσα του νησιού Παναγία. Ακολούθως επισκέφθηκε την έδρα του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Ίμβρου που έχει την διαχειριστική ευθύνη για τα σχολεία που επαναλειτούργησαν τα τελευταία χρόνια.

Μετέβη ακόμα στο χωριό Σχοινούδι όπου οι Ίμβριοι τον υποδέχθηκαν στο πολιτιστικό κέντρο του Συλλόγου Προστασίας Αλληλεγγύης Βιώσιμης Ανάπτυξης Σχοινουδίου κι από εκεί πήγε στα Αγρίδια για να επισκεφθεί το Ομογενειακό Γυμνάσιο-Λύκειο . Το απόγευμα μετέβη στο ανεγερθέν, πάνω στα ερείπια παλαιάς Μονής, Παρεκλησσίο του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης για το Θυρανοίξια.

By