Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2019

Η Apple συνεχίζει την ίδια στρατηγική: «Το ακριβότερο πουλάει πιο πολύ»

Η πρακτική των μειωμένων πωλήσεων και των μεγαλύτερων εσόδων τείνει να γίνει, πλέον, το trademark της εταιρείας.

Την Τετάρτη η Apple παρουσίασε τα αναβαθμισμένα της νέα iPhone με όλα όσα περιμέναμε να δούμε: πιο «αστραφτερές» οθόνες, ταχύτεροι επεξεργαστές και μεγαλύτερης διάρκειας μπαταρίες. Όμως, κάθε μια από αυτές τις συσκευές συνοδεύεται από μια νέα συνήθεια της εταιρείας: υψηλότερες τιμές.

Με την παρουσίασή της η Apple έδειξε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να ακολουθήσει την περπατημένη του περασμένου έτους, η οποία της εξασφάλισε τεράστια επιτυχία στα έσοδα. Ένα στοίχημα κατά που θέλει τους καταναλωτές να είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα χρήματα για τα δικά της κινητά, παρά λιγότερα για τα κινητά μιας άλλης εταιρείας.

Στο τέλος της μέρας, οι πελάτες πλήρωσαν παρά πολλά και ήταν ευχαριστημένοι!

Το φτηνότερο από τα νέα iPhone, το iPhone XR, κοστίζει στις ΗΠΑ 749 δολάρια – 50 δολάρια περισσότερο από το iPhone 8. Η Apple απαντά έμμεσα στην αύξηση της τιμής, λέγοντας ότι η

Επιπλέον, η Apple παρουσίασε την Τετάρτη ένα ακόμη ακριβότερο μοντέλο, το XS Max, το οποίο έχει οθόνη 6,5 ιντσών και η τιμή του ξεκινά από τα 1.099 δολάρια στις ΗΠΑ. Μιλάμε για 100 δολάρια ή 10% πάνω από την τιμή του iPhone X.

Η τεχνολογική εταιρεία ελπίζει ότι και φέτος θα καταφέρει να πετύχει το τρικ που ευχαρίστησε την Wall Street το 2017, όπου ενώ οι πωλήσεις της στο τέλος του έτους και στις αρχές του 2018 ήταν χαμηλότερες από έναν χρόνο πριν, τα έσοδα ήταν αυξημένα κατά 14%.

Οι προσδοκίες αυτές έδειξαν να ευχαριστούν τους επενδυτές, καθώς η μετοχή της εταιρείας ενισχύθηκε πέρσι συνολικά κατά 40%, καθιστώντας την Apple ως την πρώτη εταιρεία με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 τρισ. δολαρίων.

Η νέα αύξηση τιμών δεν αφορούσε, όμως, μόνο τα κινητά. Το νέο Apple Watch Series 4 θα πωλείται στις ΗΠΑ προς 399 δολάρια, ή αλλιώς 70 δολάρια περισσότερα από το κόστος του προηγούμενου μοντέλου όταν αυτό κυκλοφόρησε. Όσον αφορά, μάλιστα, το νέο μοντέλο με δυνατότητα τηλεφωνικής σύνδεσης; Αυτό θα ξεκινά από τα 499 δολάρια, ήτοι 100 δολάρια περισσότερα από τον προκάτοχό του.

By