Πέμπτη, 2 Ιουλίου, 2020

Η ΔΕΘ εκτόξευσε τη χρήση στο κινητό

Ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση σε ομιλία και χρήση δεδομένων καταγράφηκε το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη λόγω της 83η Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η οποία πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας προσέλκυσε στην συμπρωτεύουσα και χιλιάδες επισκέπτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης Δικτύου της WIND, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης αλλά και τις πρώτες ώρες λειτουργίας της, οι υπηρεσίες φωνής που διεκπεραίωσε στην περιοχή ήταν αυξημένες κατά 199% σε σχέση με ένα συνηθισμένο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, και αντίστοιχα τα GB που καταναλώθηκαν ως επί το πλείστον στο δίκτυο 4G και 4G+ της WIND ήταν αυξημένα κατά 161%.

Η Θεσσαλονίκη στο μεγαλύτερο ποσοστό της είναι μια 4G+ πόλη στο δίκτυο της WIND, καθώς ένα σημαντικό μέρος των επενδύσεων της WIND σε υποδομές νέας γενιάς κινητής τηλεφωνίας (4G, 4G+) κατευθύνεται ετησίως στη Βόρεια Ελλάδα. Έχοντας στη διάθεσή τους δίκτυο 4G+ οι συνδρομητές της WIND απολαμβάνουν δύο έως τρεις φορές μεγαλύτερες ταχύτητες από ό, τι με το 4G, καλύτερη και πιο σταθερή σύνδεση κατά την κίνηση και επιπλέον χωρητικότητα για αυξημένη χρήση υπηρεσιών δεδομένων.

Οι επενδύσεις της WIND σε δίκτυα νέας γενιάς τόσο στην κινητή όσο και στη σταθερή τηλεφωνία (δίκτυο οπτικών ινών) συνεχίζονται αμείωτες και ανέρχονται ετησίως στα 100 εκ. Ευρώ, στο πλαίσιο του 5ετούς προγράμματος επενδύσεων της εταιρείας που ξεκίνησε το 2015.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By