Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η φέτα και το brie έγιναν αμερικάνικο παγωτό

Η φέτα και το brie έγιναν αμερικάνικο παγωτό, το οποίο οι λάτρεις των τυριών είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν για λίγες ημέρες τον Αύγουστο σε μια «special edition» του ζαχαροπλαστείου Davey’s στις ΗΠΑ.

Για τα «τυρένια» του παγωτά , το ζαχαροπλαστείο χρησιμοποιεί προϊόντα της εταιρείας President, σκόρδο ψημένο στο φούρνο και κομματάκια γαλλικού τοστ με ψωμί brioche.

Η τιμή ήταν επίσης λίγο αλμυρή καθώς κάθε μπάλα κόστιζε 5,50 δολάρια.

Σίγουρα, η ιδέα αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για τους Έλληνες ζαχαροπλάστες προκειμένου να δημιουργήσουν παγωτό με την παραδοσιακή ελληνική φέτα βάζοντας βέβαια πάντα τη δική τους πινελιά με τα ελληνικά παραδοσιακά αυθεντικά προϊόντα.

By