Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Γραβιέρα παλαιωμένης σπηλιάς κερδίζει τον κόσμο

Την ανώτερη διάκριση στον διαγωνισμό του κορυφαίου Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης & Ποιότητας (iTQi) 2018,  έλαβε η Γραβιέρα παλαιωμένη σπηλιάς του Bliss Point. Το προϊόν βραβεύτηκε με 2 χρυσά αστέρια  (ανώτερη γεύση) επιτυγχάνοντας γενική βαθμολογία κοντά στο 90%.

Το Bliss Point είναι το νέο brand Ελληνικών προϊόντων και συμμετείχε στον διαγωνισμό για πρώτη φορά. Το «iTQi Βραβείο Ανώτερης Γεύσης»  δίνεται από διαμορφωτές γνώμης, οι οποίοι είναι Σεφ βραβευμένοι με αστέρι Michelin & Γευσιγνώστες.

Οι κριτές της επιτροπής του iTQi, προερχόμενοι από 17 διαφορετικές χώρες, είναι μέλη μεγάλου κύρους οργανισμών εστίασης στην Ευρώπη.

Η Παλαιωμένη γραβιέρα σπηλιάς παράγεται στην Κρήτη στο εκσυγχρονισμένο τυροκομείο της οικογένειας Στειακάκη, ένα τυροκομείο με ιστορία από το 1952, στην τρίτη γενιά σήμερα. Τυροκομείται κατά κύριο λόγο από πρόβειο γάλα, με μια προσθήκη 5% κατσικίσιου, από ζώα που βόσκουν ελεύθερα στην περιοχή Μεσσαράς Ηρακλείου. Παλαιώνεται για τουλάχιστον 12 μήνες με ιδιαίτερη μέθοδο ωρίμανσης. Με βάση τη γραβιέρα Στειακάκη, στην ίδια σειρά κυκλοφορεί η γραβιέρα με θυμάρι, η γραβιέρα με θρούμπι, με 4 πιπέρια και δυο τυριά ωριμασμένα σε οινολάσπες, ο ξηρός ανθότυρος (κρασότυρος) και η κρασογραβιέρα.

By