Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, 2020

Η ηγεσία των Πρασίνων στην Αθήνα

Θα παραστεί στη συνεδρίαση της Βουλής

simone-708

Στην Αθήνα μεταβαίνει σήμερα, η ηγεσία των Γερμανών Πρασίνων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, οι δύο πρόεδροι, Σιμόνε Πέτερ και Τζεμ Έζντεμιρ, θα συναντηθούν με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, τους Έλληνες Πράσινους και εκπροσώπους άλλων κομμάτων, ενώ θα παραστούν στην αυριανή συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων.

Σημειώνεται ότι οι Γερμανοί Πράσινοι είχαν ασκήσει δριμεία κριτική στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την πρόταση περί προσωρινού Grexit. «Το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση προωθεί μια ενδεχόμενη προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είναι ένα ιστορικό λάθος», είχαν δηλώσει οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των Πρασίνων. Παράλληλα, χαρακτήρισαν τα σχέδια του Γερμανού ΥΠΟΙΚ «απαράδεκτα» και «αντισυνταγματικά», ενώ έδωσαν έμφαση και στο γεγονός ότι η γερμανική Βουλή δεν ρωτήθηκε για το περιεχόμενο του εγγράφου που έγινε γνωστό το Σάββατο.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του agreekment, η πρόεδρος των Πράσινων Σιμόνε Πέτερ υπογράμμισε ότι η γερμανική κυβέρνηση βλάπτει την Ευρώπη και καταστρέφει τις βασικές αξίες και τη φήμη της ηπείρου.