Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020

Η Κίνα κλείνει ένα συνοριακό πέρασμα με τη Ρωσία λόγω κορονοϊού

Η Κίνα έκανε γνωστό στη Ρωσία πως θα κλείσει προσωρινά από τις 7 Απριλίου το σημείο διέλευσης Σουϊχενφέ -Παγκραντίστνι στην περιοχή Πριμόριε της ρωσικής Άπω Ανατολής.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών στη Ρωσία η απαγόρευση αυτή από την Κίνα έχει σκοπό να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού καθώς σήμερα

οι αρχές της κινεζικής επαρχίας Χεϊλουντσιάν, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας και συνορεύει με την Ρωσία, κατέγραψαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο 20 νέα κρούσματα του κορονοϊού.

Πρόκειται για άτομα που έφθασαν από την Μόσχα μέσω Βλαδιβοστόκ, τα οποία πέρασαν τα σύνορα με λεωφορείο στο διάστημα από 28 Μαρτίου έως 3 Απριλίου και είναι κινέζοι πολίτες ηλικία από 23 έως 61 ετών και όλοι τους νοσηλεύονται σε νοσοκομείο το οποίο περιθάλπει νοσήσαντες από κορονοϊό.

Χθες Κυριακή, η Κεντρική τηλεόραση στην Κίνα είχε μεταδώσει ότι οι αρχές της επαρχίας Χεϊλουντσιάν (στην οποία βρίσκεται το σημείο διέλευσης Σουϊφενχέ) κατέγραψαν 13 νέα κρούσματα, που αφορούσαν άτομα που είχαν επιστρέψει από την Ρωσία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By