Τετάρτη, 20 Μαρτίου, 2019

Οι Κύπριοι ψηφίζουν Ελλάδα για τις φετινές τους διακοπές

Αύξηση 5% σημειώνεται φέτος στον εξερχόμενο τουρισμό –  κύριος προορισμός η Ελλάδα αλλά και ευρωπαϊκές χώρες.

899334Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA) Ντίνος Κάκκουρας, οι Κύπριοι τον Αύγουστο κατά μεγάλη πλειοψηφία ταξιδεύουν προς διάφορους προορισμούς στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως στην Αγγλία, Ιταλία και Αυστρία.

«Υπάρχουν πάρα πολλές ναυλωμένες πτήσεις προς περιοχές όπως είναι η Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Επίσης, αρκετές ναυλωμένες ή καινούργιες δρομολογημένες πτήσεις προς άλλα μέρη της Ελλάδας και νησιά όπως είναι η Ρόδος, Σκιάθος, Μύκονος, Σαντορίνη, Πρέβεζα, Καβάλα, Κέρκυρα, Ζάκυνθος κ.ά.”, σημείωσε.

Η τάση που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιους μήνες, είπε, είναι να υπάρχει μια αύξηση γενικά στον εξερχόμενο τουρισμό, που καταγράφεται γύρω στο 5%.

Σε σχέση με τον εισερχόμενο τουρισμό, ο κ. Κάκκουρας ανέφερε ότι η ροή που βλέπουμε είναι αρκετά σημαντική με τα ξενοδοχεία μας να είναι όλα πλήρη.

Αυτό, σημείωσε, αναμένεται να συνεχιστεί και για τις επόμενες εβδομάδες και ελπίζουμε ότι και οι υπόλοιποι χειμερινοί μήνες θα κινηθούν εξίσου καλά με σημαντική αύξηση στον τουρισμό μας.

Πρώτη αγορά καταγράφεται φέτος η Βρετανία, ακολουθεί δεύτερη η Ρωσία και μετά το Ισραήλ, Γερμανία, σκανδιναβικές χώρες κ.ά.

By