Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020

Η Microsoft δίνει 7,5 δισ. δολάρια για να αποκτήσει την Github

Κίνηση με στόχο το μέλλον αποτελεί η εξαγορά της online code-sharing πλατφόρμας που χρησιμοποιείται από περισσότερους από 28 εκατομμύρια developers.

H Microsoft ανακοίνωσε σήμερα πως προχωρά στην εξαγορά της Github, της online code-sharing πλατφόρμας που επιτρέπει σε coders να συνεργάζονται πάνω σε κοινά πρότζεκτ.

Οι υπάλληλοι πολλών μεγάλων εταιρειών, μεταξύ αυτών και η Microsoft, χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα στη δουλειά τους.

Η Microsoft έκανε γνωστό πως θα καταβάλει το ποσό των 7,5 δισ. δολαρίων σε μετοχές για να κλείσει η συμφωνία, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς, ενώ γνωστοποίησε πως η Github θα συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομα.

«Αναγνωρίζουμε τη σημαντική συλλογική ευθύνη που αναλαμβάνουμε με αυτή τη συμφωνία και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να ενθαρρύνουμε κάθε developer να κατασκευάσει, να καινοτομήσει και να δώσει λύσεις στις σημαντικότερες προκλήσεις στον κόσμο», τόνισε σε δήλωσή του ο CEO της Microsoft, Σάτια Ναντέλα.

Ο Ναντέλα πρόσθεσε ακόμη πως περισσότεροι από 28 εκατομμύρια developers χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Github, οι οποίοι με τη σειρά τους εκπροσωπούν περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια οργανισμούς από διάφορα πεδία.

Επικεφαλής της επιχείρησης με έδρα το Σαν Φρανσίσκο θα τοποθετηθεί ο Νατ Φρίντμαν, ιδρυτής της Xamarin, μιας υπηρεσίας δημιουργίας mobile λογισμικού που εξαγόρασε η Microsoft το 2016 και ένας «βετεράνος του ανοιχτού λογισμικού», όπως τον χαρακτήρισε η Microsoft.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε επίσης πως ο τωρινός επικεφαλής της Github, Κρις Ουάνστραθ, θα μετακινηθεί σε άλλο πόστο εντός της εταιρείας, προκειμένου να αναλάβει στρατηγικές πρωτουβουλίες ανάπτυξης λογισμικού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By