Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, 2020

Η προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Αιγάλεω

«Ξεμπερδεύουμε με το παλιό κερδίζουμε το αύριο» είναι το σύνθημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

alex-tsipras

Την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση στο λεκανοπέδιο της Αττικής πραγματοποιεί ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω.

Με σύνθημα «ξεμπερδεύουμε με το παλιό κερδίζουμε το αύριο» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει τις ομιλίες του από μια περιοχή της Β” περιφέρειας Αθηνών όπου κατά τις τελευταίες δύο εκλογικές διαδικασίες του χάρισε την πρωτιά με ευρεία διάφορα από τη Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο η ανταπόκριση του κόσμου στο σημερινό…κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα δεν φαίνεται να είναι αυτη που προσδοκούσε το κόμμα της Αριστεράς, καθώς λίγη ώρα πριν απο την έναρξη της ομιλίας οι συγκεντρωμένοι με δυσκολία ξεπερνούσαν τα 500 άτομα. Στην πλατεία του Αιγάλεω από τους πρώτους που έφτασαν ήταν οι Πάνος Σκουρλέτης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιώργος Παντζας, και η Ρένα Δούρου.

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του ζητώντας από τους ψηφοφόρους του στήριξη για να βγάλει την Ελλάδα από το χαντάκι που τον έριξαν τα κόμματα του χθες.
Τόνισε πως όλο το σύστημα ήταν απέναντί μας στο δημοψήφισμα, αλλά νικήσαμε και συμπλήρωσε πως παλέψαμε, δεν δειλιάσαμε και επιμείναμε να ματώνουμε για τα συμφέροντα του λαού μας και δώσαμε μάχη απέναντι στο φθαρμένο σύστημα.

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας πως επιστρατεύει γύρω της το πιο παλιό από το παλιό κατηγορώντας τη Συγγρού πως θέλει να επιστρέψει στην εξουσία ακόμη από το παράθυρο.

Είπε πως μας ζητάνε δήθεν συνεννόηση και συναίνεση αλλά όλοι ξέρουν γιατί επιδιώκουν την συνεννόηση αυτή: Για να μπορούν οι δανειστές να αποφεύγουν την διαπραγμάτευση για το χρέος, για να μπορούν τα ιδιωτικά κανάλια να λειτουργούν όπως μέχρι σήμερα, για να μπορούν οι χρυσωρύχοι να καταστρέφουν ανεξέλεγκτα τα δάση της Χαλκιδικής, για να μπορούν οι μεγαλοεργολάβοι να λυμαίνονται το δημόσιο συμφέρον, για να αυξάνονται τα επιχειρηματικά κέρδη σε βάρος των μισθών και της αξιοπρεπούς εργασίας.

Ο λαός, τόνισε θα δώσει ισχυρή εντολή σε εμάς για να συνεχίσουμε τη μάχη για να βγάλουμε τη χώρα από τη κρίση με το λαό μας όρθιο.
Τα διλήμματα είναι σκληρά και δεν σηκώνουν αυταπάτες.
Θέλουμε να διαπραγματευτούν σε λίγο καιρό το χρέος εκείνοι που χρόνια τώρα διακηρύσσουν ότι είναι βιώσιμο, ή εκείνοι που επέβαλαν την ανάγκη της μείωσής του στους δανειστές;
Θέλουμε να διαπραγματευτούν τα εργασιακά δικαιώματα, την προστασία και τις ελευθερίες των εργαζομένων, τις συλλογικές συμβάσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, ή όσοι επέβαλαν τον εργασιακό μεσαίωνα;
Θέλουμε να διαπραγματευτούν για τα κόκκινα δάνεια, για τα σπίτια μας, που τα εποφθαλμιούν οι τράπεζες και τα κοράκια, η Αριστερά της κοινωνίας, ή η ΝΔ της κλεπτοκρατίας;
Θέλουμε να διαπραγματευτούν για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις εκείνοι που τις προστάτεψαν ως το τέλος, ή εκείνοι που τις πετσόκοψαν;

Αμέσως μετά, στις 22:00 θα μεταδοθεί η δεύτερη τηλεοπτική συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού, σε μαγνητοσκόπηση, από τον τηλεοπτικό σταθμό kontra. Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Μάκη Κουρή.

By