Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου, 2019

Η Revolut επεκτείνεται και στην Αυστραλία

Πρόκειται για την πρώτη μη Ευρωπαϊκη αγορά στην οποία επεκτείνεται η περίφημη fintech εταιρεία του Λονδίνου.

Στην πρώτη αγορά εκτός Ευρώπης αποβαίνει επισήμως από σήμερα η Revolut, η FinTech με έδρα το Λονδίνο, η οποία μετρά πάνω από πέντε εκατομμύρια πελάτες σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρώπη. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, η Revolut ανοίγει Beta έκδοση στο αυστραλιανό κοινό, δίνοντας σταδιακή πρόσβαση σε μια λίστα αναμονής 20.000 χρηστών.

Αρχικά, στα πλαίσια της Beta έκδοσης, η πρόσβαση θα δίνεται σε έναν επιλεγμένο αριθμό πελατών σε καθημερινή βάση, με τους νέους πελάτες να τοποθετούνται σε μια λίστα προσωρινής αναμονής.

«Βασική μας προτεραιότητα είναι μια μετρημένη προσέγγιση. Αρχικά ξεκινάμε στην Αυστραλία, προσφέροντας ένα κορυφαίο προϊόν στον τομέα των συναλλαγών και συναλλάγματος. Στόχος μας ωστόσο είναι να επεκτείνουμε το προϊόν μας με τον τρόπο που διατίθεται στην Ευρώπη, να συμπεριλάβουμε δηλαδή εταιρικούς λογαριασμούς, κρυπτονομίσματα και μεταλλικές κάρτες», δήλωσε ο Will Mahon-Heap, Διευθυντής επέκτασης της APAC, Revolut.

Η σταδιακή προώθηση της Revolut στην Αυστραλία σηματοδοτεί μια σημαντική καινοτομία για τις διεθνείς μεταφορές χρημάτων προς και από τη χώρα. Οι πελάτες της Revolut στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και την Αυστραλία θα μπορούν πλέον να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα ο ένας από τον άλλον άμεσα και δωρεάν.

«Η μεταφορά χρημάτων μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου, Ευρώπης και της Αυστραλίας ήταν παραδοσιακά δαπανηρή και χρονοβόρα, με τις μεταφορές να χρειαζονται μέχρι και 3 εργάσιμες ημέρες για να ολοκληρωθούν. Το να κάνουμε τις μεταφορές σε άμεσες και δωρεάν μεταξύ των πελατών μας αποτελεί ένα τεράστιο βήμα προς την κατάργηση των οικονομικών συνόρων», πρόσθεσε ο Mahon-Heap.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική και Κυπριακή παροικία της Αυστραλίας, είναι η 7η μεγαλύτερη στην Αυστραλία, αριθμωντας περίπου 460 χιλιάδες μέλη. Κατατάσσοντας την ως

«Η αποστολή μας ήταν πάντα η δημιουργία μιας παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής πλατφόρμας, και η έναρξη της Beta έκδοσης στην Αυστραλία σηματοδοτεί το πρώτο βήμα στο παγκόσμιο ταξίδι μας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουμε δημιουργήσει ένα προϊόν που έχει συμβάλλει στη βελτίωση της οικονομικής ευημερίας περισσότερων από πέντε εκατομμυρίων ανθρώπων τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ευρώπη και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα αρχίσουμε να κάνουμε το ίδιο και στην Αυστραλία» ανέφερε από πλευράς του ο Nik Storonsky, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Revolut.

By