Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου, 2019

Η Samsung άνοιξε το μεγαλύτερο εργοστάσιο κινητών παγκοσμίως

Η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής κινητών τηλεφώνων εγκαινιάστηκε εχθές από τον τεχνολογικό κολοσσό Samsung στην Ινδία, σε μια κίνηση να «προλάβει» την αυξανόμενη ζήτηση για smartphones.

«Η ευκαιρία είναι τεράστια», δήλωσε ο Φαιζάλ Καβούσα, στέλεχος της εταιρείας ερευνών CMR Pvt. «Αυτό το τεράστιο εργοστάσιο θα βοηθήσει τη Samsung να ικανοποιήσει την τεράστια ζήτηση στη χώρα των 1,3 δισ. πολιτών, εκ των οποίων μόλις τα 425 εκατ. χρησιμοποιούν smartphones».

Την κορδέλα έκοψαν ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-ιν. Και οι δύο ηγέτες επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις στο Νέο Δελχί.

Από το 2014 που ανέβαλε τη θέση του πρωθυπουργού, ο Μόντι υπερασπίζεται την πρωτοβουλία «Make in India» (Παράγουμε στην Ινδία) σε μια προσπάθεια της χώρας να ενισχύσει την εγχώρια μεταποίηση. Τον τελευταίο χρόνο, η χώρα προσέλκυσε τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις της ιστορίας της, ύψους 62 δισ. δολαρίων.

Η αγορά smartphones της Ινδίας αναπτύχθηκε κατά 14% το 2017, με τον αριθμό των πωλήσεων να διαμορφώνεται στα 124 εκατ. τεμάχια το περασμένο έτος.

Οι Ινδοί προτιμούν τις συσκευές που δεν ξεπερνούν τα 250 δολάρια, καθώς το εισόδημα στη χώρα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η Apple δεν έχει κατορθώσει να διεισδύσει στην πολλά υποσχόμενη ινδική αγορά –μια ευκαιρία που η Samsung φαίνεται αποφασισμένη να κυνηγήσει.

By