Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου, 2019

«Ηλεκτρισμένο» το επόμενο Volkswagen Beetle

Επί της ουσίας δεν υπάρχει πρόβλεψη για νέα γενιά του VW Beetle, καθώς η παραγωγή της Coupe έκδοσης έχει τερματιστεί, ενώ η Cabrio θα συνεχίσει να διατίθεται σε κάποιες αγορές έως τα τέλη του έτους.

Ωστόσο όλα τα παραπάνω δεν αποκλείουν την «αναβίωση» στο μέλλον του ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο ή και με διαφορετική σχεδίαση και αισθητική.

Ο αρχισχεδιαστής της VW, Κλάους Μπίσοφ, θεωρεί ότι τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να λανσαριστούν δίπλα στα ηλεκτρικά μοντέλα υψηλής χρηστικότητας, αντίστοιχα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα που θα απευθύνονται και στο συναίσθημα. Ένα τέτοιο θα είναι για παράδειγμα το VW I.D. Buzz, ένα όχημα στα πρότυπα του θρυλικού VW Bus της εποχής των χίπις που θα λανσαριστεί το 2022.

Ένα δεύτερο θα μπορούσε ωστόσο να είναι και ο μεταμοντέρνος διάδοχος του Beetle, ο οποίος θα είναι μάλιστα και πισωκίνητος όπως ο διάσημος πρόγονός του. Το Beetle EV δεν αποτελεί προτεραιότητα της γερμανικής μάρκας, όμως θα μπορούσε κάλλιστα να λανσαριστεί από το 2022 και μετά, αφού η τελική απόφαση για την παραγωγή του θα ληφθεί σε δύο έως τρία χρόνια.

By