Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020

Ισχυρή έκρηξη με νεκρούς και τραυματίες στο κέντρο του Παρισιού

Δραματικός είναι ο απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε το πρωί σε αρτοποιείο στο κέντρο του Παρισιού.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας γνωστοποίησε πως τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δύο πυροσβέστες και ένας Ισπανός πολίτης. Προηγούμενες αναφορές έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι νεκροί ήταν μεταξύ των τραυματιών που είχαν ανακοινώσει νωρίτερα οι Αρχές.

Προσώρας πιθανότερη αιτία για το συμβάν θεωρείται η διαρροή αερίου.

Μετά από συγκεχυμένες πληροφορίες για τον αριθμό των τραυματιών και, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι τραυματίες από το συμβάν ανέρχονται στους 36 – εκ των οποίων οκτώ νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ισχυρή έκρηξη ταρακούνησε κτήρια εκατοντάδες μέτρα από το σημείο και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί πλήρως το ισόγειο ενός κτηρίου στην οδό Τρεβίζ, στην περιοχή των μεγάλων βουλεβάρτων στο κέντρο του Παρισιού.

 

 

 

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, τους οποίους επικαλείται το δίκτυο RTL, η έκρηξη οφείλεται σε ατύχημα. Πυροσβέστες είχαν κληθεί να επέμβουν για διαρροή αερίου στην οδό Τρεβίζ όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

 

 

 

Η αστυνομία του Παρισιού βρίσκεται σε επιφυλακή για το ένατο Σάββατο των κινητοποιήσεων του κινήματος των κίτρινων γιλέκων με μεγάλα τμήματα του κέντρου της πόλης να έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία κατά των διαδηλώσεων.

 

By