Πέμπτη, 2 Ιουλίου, 2020

Καμμένος: Η Ελλάδα ο ασφαλέστερος προορισμός ΕΕ και ΝΑΤΟ

Τι αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για το προσφυγικό

kammenos anel

«Η Ελλάδα θεωρείται ως ο ασφαλέστερος προορισμός στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ».

Αυτό διαβεβαίωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμένος, χαρακτηρίζοντας ακατάλληλο το χρόνο που γίνεται η σημερινή συζήτηση στη Βουλή, λίγο πριν την τουριστική περίοδο.

«Η Ελλάδα λόγω των μεγάλων προσπαθειών των ελληνικών αρχών ασφαλείας θεωρείται από τις πιο ασφαλής χώρες. Αναμένεται ότι αυτοί που θα έρθουν ως τουρίστες θα το κάνουν γιατί αισθάνονται ασφάλεια. Το μόνο που καταφέρνουμε λοιπόν σήμερα είναι να δώσουμε σε εκείνους που θέλουν να επιτεθούν εναντίον της χώρας μας, εργαλεία να παρερμηνεύσουν τη συζήτηση», τόνισε ο κ. Καμένος.

Ο κ. Καμένος, υποστήριξε ότι δεν είναι αλήθεια ότι είμαστε μια χώρα πλημμυρισμένη από μετανάστες και πρόσφυγες, όπως υποστηρίζουν ΜΜΕ δείχνοντας εικόνες από την Ειδομένη και το λιμάνι του Πειραιά, επικαλούμενος ταυτόχρονα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

«Η αλήθεια είναι ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι γύρω στους 50.000. Το 2001 με απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ οι αλλοδαποί ήταν 797.093, δηλαδή το 6,97% του πληθυσμού, ενώ με τους μη καταγεγραμμένους ξεπερνούσαν τις 800.000. Το 2011 ήταν 911.929 οι αλλοδαποί, το 2014 είχαμε 1.208.000 και το 2015 δεν υπάρχει καταγραφή πέραν των 52.183», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμένος, ενώ απαντώντας στις διαμαρτυρίες βουλευτών της ΝΔ, αντέτεινε ότι ξέχασαν τις εικόνες που υπήρχαν στον Άγιο Παντελεήμονα όταν ήταν κυβέρνηση.

«Η αλήθεια είναι διαφορετική. Τότε δεν υπήρχε καταγραφή αυτών που έμπαιναν στη χώρα μας. Τώρα δεν υπάρχει κανένας αλλοδαπός που να μην είναι καταγεγραμμένος, γιατί ξέρουν ότι δεν έχουν καμία ελπίδα να προωθηθούν σε άλλες χώρες», τόνισε ο κ. Καμένος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By