Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2019

Καμμένος: Ζήτημα εμπιστοσύνης μόνο αν συνδεθεί με Πρέσπες

Με την πλάτη στον τοίχο φαίνεται ότι βρίκσκεται πλέον ο Πάνος Καμμένος καθώς οι πληροφορίες που έρχονται από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ δείχνουν ότι δεν ελέγχει μεγάλο αριθμό μελών της.

Κάτω από αυτά τα δεδομένα ο Καμμένος έσπευσε να τα «μαζέψει» με ανάρτησή του στο twitter.

«Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό»

 

Nωρίτερα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε από την ΚΟ του να τον εξουσιοδοτήσει να ανακοινώσει στον Πρωθυπουργό ότι όλοι οι υπουργοί του κόμματος αποσύρονται από την κυβέρνηση, ζητώντας, παράλληλα δέσμευση ότι δεν θα ξανατοποθετηθούν στη θέση τους στο άμεσο μέλλον.

Σε αυτή τη γραμμή συντάχθηκαν μόνο η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης ενώ οι υπόλοιποι βουλευτές άσκησαν σκληρή κριτική στον Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι αυτοεγκλωβίστηκε. Ζουράρις, Κόκκαλης και Παπαχριστόπουλος αλλά και ο Νίκος Μαυραγάνης σημείσωσαν ότι τέτοια απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί ενώ απουσιάζουν η υπουργοί Έλενα Κουντουρά και Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Δεν μπορούμε να πάρουμε αυτή την απόφαση εφόσον απουσιάζουν η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκτός και αν έχουν διαγραφεί και δεν το γνωρίζουμε», σημείωσαν.

Οι κριτικές σημείωσαν παράλληλα ότι το κόμμα έχει βρεθεί μπροστά σε στρατηγικά αδιέξοδα ποντάροντας όλα τα λεφτά, όπως είπαν, στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σημειώνεται ότι το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως βαρύ για τον κ. Κόκκαλη καθώς τόσο ο Πάνος Καμμένος όσο και ο Κώστας Κατσίκης του ζήτησαν επιτακτικά να τοποθετηθεί κάτι που αρνήθηκε από τη στιγμή που υπήρχαν οι απουσίες των δύο άλλων υπουργών.

Επιπλέον, ξεκάθαρη θέση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κράτησαν οι Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις λέγοντας ότι δεν πρόκειται να ρίξουν την κυβέρνηση σε καμία περίπτωση με τον πρώτο να τάσσεται και υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Πάνος Καμμένος, πάντως, φέρεται να επιχείρησε να επικοινωνήσει με την κ. Κουντουρά και να ενημέρωσε το σώμα ότι η υπουργός Τουρισμού δεν ανταποκρίνεται στις κλήσεις του.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αποφάσισε να διακοπεί η συνεδρίαση της ΚΟ.

By