Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Καραμανλής: Να διασφαλιστεί η παραμονή στην Ευρωζώνη

«Αν διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και επιστρέψει η ομαλότητα στη χώρα, τότε μπορεί να ξεκινήσουν οι διαδικασίες από τον Σεπτέμβριο. Αν όχι, από τον Νοέμβριο και βλέπουμε…«

kostas-karamanlis-570-800x577

Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής» ότι συμφωνεί για το πάγωμα των εσωτερικών διαδικασιών ανάδειξης προέδρου μέχρι να επέλθει συμφωνία με τους δανειστές.

«Αν διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και επιστρέψει η ομαλότητα στη χώρα, τότε μπορεί να ξεκινήσουν οι διαδικασίες από τον Σεπτέμβριο. Αν όχι, από τον Νοέμβριο και βλέπουμε…» λένε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα έσπευσαν να επισκεφτούν τον πρώην πρωθυπουργό προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις εν μέσω κορύφωσης των πιέσεων για συμφωνία ή έξοδο της χώρας από το ευρώ και την Ευρωζώνη.

Για τους γνωρίζοντες, η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη διαδοχή του κ. Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, σχεδόν ταυτόχρονα με την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού και τον ορισμό ως μεταβατικού αρχηγού του κ. Ευ. Μεϊμαράκη, θεωρήθηκε εξαιρετικά πρώιμη από τον κ. Κ. Καραμανλή.

Ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι θα είναι λάθος να επιχειρηθεί η αλλαγή σελίδας πριν ξεκαθαρίσει το πολιτικό και κυρίως το εθνικό τοπίο.

Κάτι το οποίο, ακόμη και με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συμβεί άμεσα. Αυτή υπήρξε και η κοινή διαπίστωση στην πρόσφατη συνάντηση των κ. Καραμανλή και Μεϊμαράκη, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον δεύτερο.

Παρότι επισήμως, η συζήτηση δεν αφορούσε τα εσωκομματικά, αλλά την ενημέρωση για το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, είναι σαφές ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν και τα εσωκομματικά και μάλιστα αναλυτικά. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που αντάλλαξαν απόψεις για το μέλλον της κεντροδεξιάς παράταξης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By