Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

Ο αριθμός των αδειών ορίζεται σε τέσσερις, υψηλής ευκρίνειας

pappas1

Η τροπολογία για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία θα συμπεριληφθεί στην συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, την Πέμπτη βρίσκεται στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την τροπολογία, ο αριθμός των αδειών ορίζεται σε τέσσερις (υψηλής ευκρίνειας). Οι δημοπρατούμενες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα γενικού περιεχομένου θα έχουν δεκαετή διάρκεια ενώ η τιμή εκκίνησης θα καθορίζεται με κοινή απόφαση του υπουργού Επικρατείας και Οικονομικών.

Δείτε εδώ την τροπολογία

«Τα κανάλια δεν έχουν άδεια. Θα δημοπρατηθούν τέσσερις άδειες και θα γίνει διαγωνισμός» είπε νωρίτερα την Τετάρτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Στο ερώτημα γιατί μόνο τέσσερις άδειες, απάντησε: «Η κυβέρνηση οφείλει να εξορθολογίσει το τοπίο των μέσων ενημέρωσης. Για να έχουμε βιώσιμα σχήματα με δυνατότητα παραγωγής προγραμμάτων, με δεδομένη τη μείωση της διαφημιστικής πίτας από τα 600 εκατ. ευρώ στα 180, θα πρέπει να είναι μειωμένος ο αριθμός των καναλιών».

Απέρριψε, δε, το επιχείρημα ότι θα υπάρξει μείωση του αριθμού των εργαζομένων, αφού θα κλείσουν κανάλια, που τώρα είναι επτά, λέγοντας ότι «η δική μου ευθύνη είναι να διασφαλίσω το δημόσιο συμφέρον».

Είπε ακόμη ότι «στο χώρο των ΜΜΕ έχει περιοριστεί και ο αριθμός των εργαζομένων και οι συνθήκες εργασίας δεν είναι οι καλύτερες», ενώ πρόσθεσε ότι «οι ιδιοκτήτες των καναλιών έλεγαν ότι είναι υψηλό το πλαφόν των 400 εργαζομένων ανά κανάλι», για να υποστηρίξει ότι θέλουν να εκμεταλλευτούν την επίκληση των εργαζομένων. «Όσοι προσπαθούν να βάλουν μπροστά τους εργαζομένους, δεν το εννοούν και ας μην το κάνουν» ανέφερε.

Έστρεψε όμως τα πυρά του και εναντίον της ΝΔ, λέγοντας ότι «δεν θέλει να γίνει διαγωνισμός για την αδειοδότηση των καναλιών και εφευρίσκει προφάσεις εν αμαρτίαις».

Συνέχισε, λέγοντας ότι «διεκδικούν να χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα βέτο που τους δίνει το Σύνταγμα, για να αξιοποιήσουν το ΕΣΡ, ώστε να αποτρέψουν το διαγωνισμό» και υπενθύμισε ότι τις διατάξεις που αφορούν στη διαγωνιστική διαδικασία, τις ψήφισαν και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Ρώτησε, δε, γιατί τόσο καιρό δεν γινόταν διαγωνισμός, όπως προβλέπει και ο ισχύων νόμος.

By