Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

«Καυγάς» Βούτση – Γεωργιάδη στη Βουλή

Κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

georgiadis

Αντιπαράθεση υπήρξε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση και τον βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Οι δανειστές προχώρησαν σε «στάση πληρωμών» προς την Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Νωρίτερα ο Αδ. Γεωργιάδης εμμέσως παραδέχθηκε ότι έχει επιφυλάξεις για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου από τη ΝΔ λέγοντας ότι «πειθαρχώ στο κόμμα μου» (και γι’ αυτό ψηφίζει), ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πάτε την χώρα στα βράχια. Δεν θα σας αφήσουμε».

Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν μας είχε πει» ότι προβαίνει σε μονομερείς ενέργειες με τα νομοσχέδια που καταθέτει στη Βουλή για την ανθρωπιστική κρίση και τοις 100 δόσεις.

«Ωραία τα κολοκοτρωνέικα» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε την κυβέρνηση να μην παίζει το ρόλο «του κακομοίρη», καθώς «όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν με το μαχαίρι στο λαιμό». «Η ευθύνη είναι όλη δική σας», είπε.

«Μας κατηγορείτε ότι προχωρούμε σε μονομερείς ενέργειες επειδή καταθέτουμε νομοσχέδια αντί να λέτε ότι υπάρχει μονομερής ενέργεια εναντίον της χώρας; Δεν είναι πολλαπλή μονομερής ενέργεια το κλείσιμο της στρόφιγγας ρευστότητας ακόμα και από τον κ. Ντράγκι που εξαιρεί από την ρευστότητα αυτόν που την έχει μεγαλύτερη ανάγκη;», ρώτησε ο Ν. Βούτσης και συνέχισε: «να έχουμε ενοχές για ποιο πράγμα; Που δεν μας πληρώνουν τα ομόλογα; Που δεν μας πληρώνουν και δεν δίνουν αυτά που κέρδισαν από τα ελληνικά ομόλογα; Γιατί δεν μας βάζουν στο σχέδιο Ντράγκι και υπονομεύουν το σχέδιο.

Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν μας είχε πει» ότι προβαίνει σε μονομερείς ενέργειες.

Ο Ν. Βούτσης τόνισε πως ήδη η κυβέρνηση πέτυχε να πολιτικοποιήσει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και εκτίμησε πως «θα κερδίσουμε χρόνο. θα έρθουν άλλοι πολιτικοί συσχετισμοί και θα βρεθεί λύση».

«Η ευθύνη είναι όλη δική μας για τον νέο δρόμο που χαράσσει η χώρα και όποιος θέλει να την μοιραστεί είναι καλοδεχούμενος. Να βρούμε συνθέσεις και να πάμε δυο βήματα από δω και δύο από εκεί. Αλλά αυτό που είπε ο πρωθυπουργός, ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω, ισχύει», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By