Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κέικ…γαλοπούλας «ρίχνει» το instagram!

Η Βρετανή ζαχαροπλάστης Sarah Hardy έχει δημιουργήσει το ασυνήθιστο «Edible Museum», που παρά το όνομα του δεν είναι άλλο από ένα e-shop όπου πουλάει τα περίεργα γλυκά της.

Γιατί περίεργα; Γιατί αντί για παραδοσιακές τούρτες με έναν ή πολλούς ορόφους και σοκολατάκια σε κλασικά σχήματα, όπως αυτά που θα βρεις σε κάθε ζαχαροπλαστείο, η Sarah Hardy επιλέγει μοτίβα που προκαλούν ανατριχίλες.

Οι σοκολάτες της για παράδειγμα, μπορεί να έχουν το σχήμα σκουληκιού, βατράχου ή ανθρώπινων χεριών, ενώ οι τούρτες της μπορεί να είναι πιστή αναπαράσταση ενός ανθρώπινου εγκέφαλου ή μίας καρδιάς ή ακόμα και μιας ωμής γαλοπούλας έτοιμη για το φούρνο….

Ωστόσο, η Sarah διχάζει με τις δημιουργίες της, καθώς είναι περίεργο, όταν να κοτόπουλο να έχει γεύση από αγριοκέρασο. Βέβαια, η ίδια ισχυρίζεται, πως μπορεί όλα όσα σκαρφίζεται να μην μοιάζουν με παραδοσιακά γλυκά, ωστόσο είναι πεντανόστιμα.

View this post on Instagram

Making the Raw Turkey Cake was filmed by Insider Dessert recently and they’ve just posted it. To see the whole film go to my Highlights, tap and follow link to IGTV. It’s so nice to see it out as it’s one of my favourite creations – just so pretty! I first made it back in 2012 and it has delighted and revolted people ever since. Which side do you fall on? If you want to make it then go to www.sarahhardymakes.com for some free instructions and templates. (Yes I know Yolanda Gamp did a raw turkey cake, she is very welcome to make what ever she likes, I’m totally not into online hate stuff – let’s all create, share, have fun!) #thanksgivingcake #turkeycake #rawturkeycake #christmascake #rawchickencake #foodartist #behindthescenes #inthestudio #insiderdessert #creepycakes #grosscake #illusioncakes #hyperrealsculpture #edibleart #foodart #chocolatefossils #ediblefossils #happythanksgivng

A post shared by The Edible Museum (@theediblemuseum) on

Η Sarah Hardy ξεκίνησε ως γλύπτρια, στην πορεία όμως αποφάσισε να συνδυάσει τις καλλιτεχνικές της ικανότητες με την αγάπη της για το φαγητό, δημιουργώντας γλυκίσματα σωστά έργα τέχνης.

«Αγαπάω αυτό που κάνω. Είμαι περίεργη και μου αρέσει να δημιουργώ ενδιαφέροντα πράγματα από λαχταριστή σοκολάτα και αυτό με κάνει χαρούμενη. Φτιάχνω πράγματα που μοιάζουν με κάτι που δεν είναι νόστιμο… και μετά, αποδεικνύονται νόστιμα!», αναφέρει η ίδια στο site της.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By