Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Κέρδη στο Χρηματιστήριο με το Γενικό Δείκτη να ξεπερνά τις 700 μονάδες

Η επικείμενη συμφωνία Ελλάδας-δανειστών έδωσε ώθηση στο Χρηματιστήριο

xrimatistirio 2

Αισιοδοξία ότι επίκειται η λήξη της πολύμηνης αβεβαιότητας για την ελληνική οικονομία αποτυπώνεται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να επανακατακτά τα επίπεδα των 700 μονάδων, σημειώνοντας ισχυρά κέρδη.

Ειδικότερα, στις 10:55, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 6,43% στις 731,53 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 14,2 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 6,79% στις 222,32 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 14,65% στις 567,28 μονάδες.

Σε λίγες ώρες η αγορά θα γνωρίζει εάν η ελληνική κυβέρνηση και οι πιστωτές φτάσουν σε κάποιου είδους συμφωνία, με το κλίμα να είναι ιδιαιτέρως θετικό μετά και τη νέα πρόταση που κατέθεσε αργά χτες το βράδυ η Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker έστειλε ένα tweet χαρακτηρίζοντας την τελευταία πρόταση από την Ελλάδα για την επίλυση της κρίσης χρέους της μια «καλή βάση για την επίτευξη προόδου» στις συνομιλίες, που θα λάβουν χώρα σε μια σύνοδο κορυφής έκτακτης ανάγκης της ζώνης του ευρώ αργότερα τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, η αγορά σήμερα παρακολουθεί τον «μαραθώνιο» επαφών και συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν, τόσο σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών (Eurogroup), όσο και σε επίπεδο Ευρωπαίων ηγετών (Σύνοδος Κορυφής) σήμερα. Από την έκβαση των συναντήσεων αυτών θα διαφανεί κατά πόσο είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής.

Ισχυρή είναι η άνοδος που καταγράφει ο τραπεζικός κλάδος σήμερα, με την Alpha Bank να βρίσκεται στο +16,50% στα 0,24 ευρώ, ενώ έχει διακινηθεί και ένα πακέτο 1,4 εκατ. τεμαχίων στην τιμή των 0,21 ευρώ. Κέρδη 13,82% και 13,64% καταγράφουν η Eurobank και η Εθνική αντίστοιχα, ενώ στο +12,88% βρίσκεται η Πειραιώς.

Άλμα 8% σημειώνει η ΕΧΑΕ, η Ελλάκτωρ και η ΔΕΗ βρίσκονται στο +7,36% και +8,33% αντίστοιχα, ενώ άνω του +6% βρίσκεται η ΓΕΚ Τέρνα, ο ΟΛΠ, η Λάμδα και η Βιοχαλκο. Άνω του +5% βρίσκονται η Τέρνα Ενεργειακή, η Aegean, η Folli Follie, η Τιτάν, η Μυτιληναίος, τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Grivalia.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By