Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

KIKU: Japanese Whisky Dinner

Μια ακόμη μαγική βραδιά ήρθε να προστεθεί στον κύκλο των FnL events

photo: Panos Smirniotis

Μια ακόμη μαγική βραδιά ήρθε να προστεθεί στον κύκλο των FnL events. Στο –prive πλέον- Kiku του Κολωνακίου, ο σεφ Δημήτρης Κατριβέσης δημιούργησε ένα μενού που συνόδευσε τα εξαιρετικά Hakushu Distiller’s Reserve, Hibiki Japanese Harmony & Yamazaki 12yo. Ένα υπέροχο δείπνο που έκλεισε με το σπάνιο Hibiki 21yo, το ουίσκι που βραβεύτηκε το 2014 ως το κορυφαίο blended στον κόσμο και έκτοτε βρίσκεται κυρίως σε δημοπρασίες!

KIKU 3 KIKU5
Η βραδιά ξεκίνησε στις 9 ακριβώς με το Hakushu Distiller’s Reserve σερβιρισμένο ως Mizuwari (με παγωμένο νερό και πάγο) ή Highball (με έναν μεγάλο πάγο και 3 Cents σόδα). Οι 36 τυχεροί αναγνώστες-μέλη του FnL που πρόλαβαν μία θέση σε αυτό το δείπνο-εμπειρία ήταν όλοι στην ώρα τους όπως πάντα.

photo: Panos Smirniotis

photo: Panos Smirniotis

Μετά τα πρώτα καλωσορίσματα και ποτά στο μπαρ, περάσαμε στο τραπέζι και τα ίδια ποτά συνόδευσαν τα μικρά χταποδάκια με karashi miso, αλλά και μια μικρή ποικιλία από τα μοναδικά signature rolls του Kiku.

photo: Panos Smirniotis

Η κορύφωση ήρθε αμέσως μετά. Ο Βασίλης Ρούσσος είχε ετοιμάσει ένα απολαυστικό και δροσιστικό κοκτέιλ με Hibiki Japanese Harmony, Sherry Pedro Ximenez, Umeshu και «σπιτική» πικάντικη, ανθρακούχα λεμονάδα. Ένα ποίημα!

photo: Panos Smirniotis

Ιδανικό για να συνοδεύσει την συγκλονιστική Ahiru Salad, μια από τις κορυφαίες σαλάτες που έχω δοκιμάσει. Ένα απολαυστικό παιχνίδι υφών, γεύσεων, θερμοκρασιών και αρωμάτων με φύλλα mizuna (πιπεράτη πρασινάδα), τραγανή πάπια, ροζ γκρέιπφρουτ και αλμυρό σορμπέ από κουμκουάτ!

photo: Panos Smirniotis

Η συνέχεια με το ίδιο κοκτέιλ και εξίσου απολαυστική με τα απίθανα dumplings με γαρίδα και φουαγκρά.

photo: Panos Smirniotis

Το πολύπλοκο και βελούδινο Yamazaki 12yo συνόδευσε τα δύο κύρια πιάτα του μενού.

Ο κλασικός μαύρος μπακαλιάρος με miso, εδώ δέχτηκε και την προσθήκη του ουίσκι στην σος του και έγινε ένα πιάτο πιο …«τσαχπίνικο».

photo: Panos Smirniotis

Στην συνέχεια ένα tataki από αυστραλέζικο wagyu με καπνιστό miso.

photo: Panos Smirniotis

Μια ποικιλία από φρούτα σε όσμωση με ιαπωνικό ουίσκι και τα κλασικά mochi (παγωτό μέσα σε ένα είδος τζελ-«λουκουμιού» από καραμέλα miso) έκλεισαν το μενού με τον καλύτερο τρόπο και δρόσισαν το στόμα μας για να υποδεχθεί τον βασιλιά της βραδιάς!

photo: Panos Smirniotis

Το Hibiki 21yo ήταν ένα εκπληκτικό ουίσκι, στο απόγειο της ποιότητάς του μετά από 21 χρόνια παλαίωσης, πολύπλοκο, με βάθος, γευστικό πλούτο, στρογγυλάδα και μια απίθανα μακριά επίγευση.

KIKU2 KIKU4

KIKU KIKU 1

Ήταν μια ακόμη υπέροχη βραδιά και η Volvo ήταν κοντά μας όπως σε όλα τα FnL events!

ΠΗΓΗ: The Food & Leisure Guide

* Φωτό: Panos Smyrniotis

 

By