Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κυβέρνηση Κίνας: «Το έθνος χρειάζεται το σπέρμα των ανδρών»

Απίστευτο αλλά αληθινό το μήνυμα της κινεζικής κυβέρνησης προς τους άνδρες πολίτες

robosperm

Λόγω του υπερπληθυσμού δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που στην Κίνα επιτρεπόταν η γέννηση ενός μόλις παιδιού ανά ζευγάρι. Η ψήφιση ενός νόμου που επέτρεπε τη γέννηση και δεύτερου παιδιού, αποτέλεσε το έναυσμα μίας διαφορετικής προσέγγισης και πολιτικής, καθώς το Πεκίνο, προκειμένου να καλύψει τις απώλειες από την πτώση των εξαγωγών, προγραμμάτισε τη δημιουργία μίας νέας αγοράς για τις επόμενες δεκαετίες, εκ των έσω, δίνοντας παράλληλα αύξηση σε μισθούς και συντάξεις, ώστε να αυξήσει την καταναλωτική δυνατότητα των πολιτών της χώρας.

Το νέο «μέτρο» που λαμβάνει προς αυτήν την κατεύθυνση η κυβέρνηση της Κίνας, εκπλήσσει ακόμη και τους πλέον ανοιχτόμυαλους Κινέζους και όχι μόνο. Το μήνυμα του Πεκίνου προς τους άνδρες από 20 έως και 45 ετών, είναι το εξής: Το έθνος χρειάζεται το σπέρμα σας! Με το συγκεκριμένο μότο, η κινεζική κυβέρνηση προτρέπει τους εθελοντές δότες σπέρματος να συμμετέχουν στο πρόγραμμα χωρίς… να αμελούν τα καθήκοντά τους και ζητά από περισσότερους νεαρούς Κινέζους άνδρες να δηλώσουν παρουσία, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ζευγαριών που θέλουν να αποκτήσουν ένα δεύτερο παιδί, έστω και αν βρίσκονται σε πιο προχωρημένη ηλικία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η αρμόδια υπηρεσία, μόλις οι μισοί από τους εθελοντές είναι… ενεργοί στο πρόγραμμα, ενώ οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες. Εταιρείες που έχουν αναλάβει τη διεκπεραίωση του προγράμματος, υπόσχονται… τρελά δώρα στους δότες, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν και τα 1.000 δολάρια, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να δώσει κάποιος το σπέρμα του και να πάρει ως αντάλλαγμα ένα iphone.

Το επιχείρημα είναι απλό: Βοήθησε τη χώρα να ξεπεράσει το πρόβλημα του γερασμένου πληθυσμού της. Με άλλα λόγια, η πολιτική του ενός παιδιού που ακολουθούσε επί δεκαετίες η Κίνα, γύρισε μπούμερανγκ, καθώς δεν είχε υπολογιστεί η γήρανση του πληθυσμού, η οποία επιφέρει άλλα προβλήματα, όπως τα ελλείμματα σε επίπεδο ασφάλισης, κάτι ανάλογο που συμβαίνει και στην Ευρώπη, λόγω του σύγχρονους τρόπου ζωής.

By