Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

ΚΚΕ: Επικρίσεις για το μεταναστευτικό

Η κυβέρνηση συνεχίζει την αδιέξοδη πολιτική της ΕΕ και προηγούμενων κυβερνήσεων

kke

Το ΚΚΕ κατηγοιρεί την κυβέρνηση για συνέχιση της αδιέξοδης πολιτικής της Ε.Ε. και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που έχει μετατρέψει τη χώρα σε «αποθήκη ψυχών», αναφορικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει στο μεταναστευτικό.

Όπως τονίζει ο Περισσός, οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι εγκλωβισμένοι λόγω των κανονισμών και των συνθηκών της Ε.Ε., τους οποίους ψήφισαν ή θεωρούν ιερούς και απαραβίαστους όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει.

Παράλληλα, το ΚΚΕ χαρακτηρίζει απαράδεκτη την κατάσταση στα νησιά υποδοχής μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών, η οποία εκτιμάται πως θα χειροτερέψει τους επόμενους μήνες, κάτι που δεν αφήνει περιθώριο για επανάπαυση.

Ο Περισσός καλεί την κυβέρνηση να εξασφαλίσει ανθρώπινους χώρους προσωρινής φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη χώρα, αλλά και για όσους απελευθερώνονται από τα κέντρα κράτησης, για τα οποία τονίζει πως πρέπει να κλείσουν οριστικά.

Επιπλέον, ζητεί να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τη γρήγορη και δίκαιη απονομή ασύλου στους πρόσφυγες, αυξάνοντας τα γραφεία ασύλου και ενισχύοντάς τα με το αναγκαίο προσωπικό, καθώς και για τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να φτάσουν στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.

Όπως εκτιμά ο Περισσός, η απειθαρχία στον Κανονισμό του Δουβλίνου και στη Συνθήκη του Σέγκεν είναι μονόδρομος για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Κλείνοντας, το ΚΚΕ καλεί τα συνδικάτα να πρωτοστατήσουν στην αλληλεγγύη απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By