Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, 2019

Κομισιόν: Έκτακτη βοήθεια 43,7 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για το προσφυγικό

Στόχος να καλυφθούν οι ανάγκες τους του ενόψει τον χειμώνα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 43,7 εκατομμυρίων ευρώ στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για την στήριξη της Ελλάδας.

Η οικονομική βοήθεια δίνεται στην Ελλάδα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης και προστασίας των πιο ευάλωτων ομάδων προσφύγων και μεταναστών ενόψει του χειμώνα.

Το ποσό λαμβάνεται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης για την παροχή καταλυμάτων έκτακτης ανάγκης, που αφορούν ως 6.000 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, για την ταχεία δημιουργία θέσεων σε προσωρινές εγκαταστάσεις φιλοξενίας.

«Η χρηματοδότηση αποσκοπεί στην παροχή αξιοπρεπούς στέγασης και υπηρεσιών βασικής βοήθειας και προστασίας στους πλέον ευάλωτους μετανάστες στην Ελλάδα, ιδίως κατά τους προσεχείς χειμερινούς μήνες, αλλά και στην αποσυμφόρηση των δομών υποδοχής στα ελληνικά νησιά», αναφέρει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η απόφαση χρηματοδότησης προστίθεται στο ποσό άνω του 1,6 δισ. ευρώ που έχει χορηγήσει η Επιτροπή από το 2015 για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων στην Ελλάδα.

By