Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2019

Κωνσταντοπούλου: «Σχήμα λόγου» το σκίσιμο του μνημονίου

«Δεν πρόκειται να μας κλονίσουν οι προσπάθειες που γίνονται να εμφανιστούν ως καπετανάτα οι συνθέσεις και οι αντιθέσεις που έχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ»

konstantopoulou-vouli-proedros

Δεν υπάρχουν καπετανάτα και ρήξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, διαμήνυσε μέσω του ΣΚΑΪ η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, εν μέσω διαρροών που τη θέλουν να επικρίνει έντονα τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους-πιστωτές.

«Δεν πρόκειται να μας κλονίσουν οι προσπάθειες που γίνονται να εμφανιστούν ως καπετανάτα οι συνθέσεις και οι αντιθέσεις που έχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου. «Μην πασχίζετε άλλο να ανακαλύψετε ρήξεις και ρήγματα», συμπλήρωσε.

Τόνισε δε πως δεν έχει «κανένα λόγο» να μην έχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό σε σχέση με τη διαπραγμάτευση, ειδικά αφού έχει ο ίδιος αναλάβει την ευθύνη.

Σχετικά με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του μνημονίου με ένα άρθρο ένα νόμο, που δεν έχει γίνει, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως αυτό ήταν ένα σχήμα λόγου που χρησιμοποιήθηκε για να καταδείξει την αντιδημοκρατική στάση της κυβέρνησης Σαμαρά να ψηφίσει τα μέτρα «800 σελίδων» τον Νοέμβριο του 2012 για να λάβει τη δόση από το Eurogroup.

«Το μνημόνιο δεν είναι ζήτημα κριτικής ή προσέγγισης αντοχών. Το μνημόνιο είναι ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς και πρέπει να πάψει σε όλη την Ευρώπη. Έχει εξηγηθεί ότι χιλιάδες διατάξεις δεν καταργούνται με ένα νόμο. Το σχήμα λόγου «με ένα άρθρο και ένα νόμο» είχε ειπωθεί, για να καταδείξει τη βαθιά αντιδημοκρατική επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά να φέρει με ένα άρθρο εκατοντάδες νόμους με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Να είμαστε σαφείς: προφανώς η κατάργηση του μνημονίου προϋποθέτει πολλαπλά νομοθετήματα και γι” αυτό που λέτε ότι δεν έχει γίνει αυτό, να πω ότι έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται, παρόλο που η κυβέρνηση δεν είναι απερίσπαστη», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την κριτική που της άσκησε η Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής, απάντησε λιτά πως δεν έχει τίποτα να σχολιάσει.

By