Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2020

Κοντονής: Έχουμε χαράξει πορεία εξυγίανσης και διαφάνειας

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για κάθαρση, εκδημοκρατισμό, διαφάνεια και ισονομία στον ελληνικό αθλητισμό, θα συγκρουστούμε με συμφέροντα για να προστατέψουμε τη νεολαία μας»

kontonis

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα εκτάκτως ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ο υπουργός τόνισε ότι θα υπερασπιστεί τη νομιμότητα, ενώ ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός που παραβρέθηκε, έδωσε απαντήσεις για την ομοσπονδία του Ταεκβοντό, που μέσω της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας απειλείται με αποκλεισμό το άθλημα από τις διεθνείς διοργανώσεις, επειδή η Πολιτεία δεν αναγνωρίζει τα διπλώματα προπονητών που διανείμει.

Ο κ. Κοντονής, μεταξύ άλλων, είπε ότι η κυβέρνηση και το υφυπουργείο έχει χαράξει πορεία εξυγίανσης και διαφάνειας. Στον ελληνικό αθλητισμό και δεν θα παρεκλίνει εκατοστό. Έκανε λόγο για οργανωμένους οπαδικούς στρατούς που κάποιοι στρέφουν εναντίον της Πολιτείας και των οργάνων της, εξέφρασε την οργή του για το γεγονός ότι ακολουθεί ορυμαγδός ανακοινώσεων μετά από κάθε απόφαση των πειθαρχικών οργάνων της ΕΠΟ, που με το νέο νόμο αποτελείται από τακτικούς δικαστές και τόνισε ότι θα υπερασπιστεί απολύτως την κρίση τους, η οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι δόλια, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι κάποιοι με τη στάση τους προσπαθούν να περιορίσουν τις αρμοδιότητες αυτών των δικαστών.

Επίσης δήλωσε για την συνάντηση με τους προέδρους των μεγάλων ΠΑΕ που αναβλήθηκε ότι του προξενεί εντύπωση «πως υπήρξε μία τέτοια απόφαση στο και πέντε», σχετικά με την γνωμοδότηση του Εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου ότι υπάρχει κώλυμα με τη συμμετοχή του κ. Μαρινάκη, λόγω της απαγόρευσης συμμετοχής του στα κοινά του ποδοσφαίρου.

Όπως τόνισε, «μου προξενούν εντύπωση οι αντιρρήσεις που έθεσε την ημέρα της συνάντησης. Πως και στο και πέντε υπήρξε αυτό; Χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. Όμως εξακολουθώ να είμαι στη διάθεση των προέδρων, ώστε να προχωρήσει το δίπολο που έχουμε βάλει στόχο. Να υπάρξει συναίνεση και άμεση διευθέτηση όλων των δικαστικών εκκρεμοτήτων που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την ματαίωση διεξαγωγής του κυπέλλου Ελλάδας ξεκαθάρισε πως δεν παίρνει πίσω την απόφασή του, ότι θα υποστηρίξει με νομικά επιχειρήματα τις θέσεις του Υφυπουργείου στην εκδίκαση της προσφυγής της ΕΠΟ στο ΣτΕ, είπε ότι απάντησε αναλυτικά στην επιστολή που του έστειλαν FIFA και UEFA για το θέμα και είναι στη διάθεσή τους την ερχόμενη Τετάρτη στην προγραμματισμένη μεταξύ τους συνάντηση να ακούσει τις προτάσεις τους.

Ο κ. Κοντονής άφησε αιχμές για σχέσεις ΠΑΕ με οπαδούς που εξυπηρετούν επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα κατηγορώντας παλαιότερες κυβερνήσεις για πελατειακές σχέσεις και όπως είπε: «Επιστρέφω σε προέδρους ΠΑΕ χαρακτηρισμούς ότι είμαι μέρος του προβλήματος, όπως θέλουν να περάσουν. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για κάθαρση, εκδημοκρατισμό, διαφάνεια και ισονομία στον ελληνικό αθλητισμό, θα συγκρουστούμε με συμφέροντα για να προστατέψουμε τη νεολαία μας«.

Για τις συλλήψεις που έγιναν μετά τα προ ημερών επεισόδια στη Λευκάδα, έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία για κάποιους εμπλεκομένους και οι υποθέσεις τους έχουν παραπεμφθεί στους αρμόδιους ανακριτές, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις.

By