Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: 15 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Ένας νέος θάνατος

Στη χώρα μας τα κρούσματα κορονοϊού έφτασαν τα 2.834 και οι νεκροί τους 163. Τι ειπώθηκε για τις ευπαθείς ομάδες και πως αυτοί θα πρέπει να προστατευτούν.

15 νέα κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με την σημερινή (17.05.2020) ενημέρωση από τον Διευθυντή Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχο Δημήτρη Χατζηγεωργίου, ο οποίος κάθε Κυριακή αντικαθιστά τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Οπως είπε τα συνολικά κρούσματα είναι 2.834, ενώ σήμερα επιβεβαιώθηκε ένας ακόμη θάνατος, φτάνοντας τους 163 με τη διάμεση ηλικία των νεκρών να είναι τα 75 έτη. Στις ΜΕΘ παραμένουν ακόμη 22 συμπολίτες μας και 90 έχουν καταφέρει να βγουν από εκεί νικητές. Συνολικά έχουν ελεγχθεί 128.525 κλινικά δείγματα.

Οσον αφορά στον σημερινό θάνατο πρόκειται για μια 46χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου “Άγιος Δημήτριος” και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

«Στη χώρα μας βρισκόμαστε στη φάση της σταδιακής άρσης. Η μείωση των κρουσμάτων και των νοσηλειών δεν σημαίνει ότι ο ιός εξαφανίστηκε. Απ’ ότι φαίνεται η νόσος θα βρίσκεται αρκετό καιρό μαζί μας», επισήμανε ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου συμπληρώνοντας. «Η ψευδαίσθηση ότι όλα τελείωσαν μπορεί να έχει άσχημα αποτελέσματα και να μας οδηγήσει σε οπισθοχώρηση».

Ο κ. Χατζηγεωργίου έκανε ξεχωριστή αναφορά στις ευπαθείς ομάδες λέγοντας χαρακτηριστικά. «Η ευαλότητα ασθενών στη γρίπη, που νοσηλεύονται σε δομές είναι γνωστή. Με το νέο κορονοϊό δεν βοηθάει η ανταλλαγή ασθενών, το επισκεπτήριο.

Από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στη χώρα μας ήταν η προστασία ευπαθών ομάδων. Η κυριότερη ομάδα που έχει αυξημένο κίνδυνο είναι οι ηλικιωμένοι. Εάν δει κάποιος τις καμπύλες βλέπει ότι αυτή ανεβαίνει στις ηλικίες άνω των 65 ετών».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως… «πρέπει όλοι μας να προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους τηρώντας τα μέτρα της κοινωνικής απόστασης, φορώντας μάσκα, πλένοντας τα χέρια.

Ταυτόχρονα πρέπει να τους δείχνουμε το ενδιαφέρον μας καλώντας τους στο τηλέφωνο, ή κάνοντας κλήση χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο. Οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να παίρνουν τα φάρμακά τους, να αποφεύγουν τον συνωστισμό. Ειδικά μέρες που έχει καύσωνα θα πρέπει να μειώσουν τη σωματική δραστηριότητα τους, να πίνουν νερά».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By