Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2020

Κορωνοϊός: 80 οι νεκροί στη Σερβία -Επιβεβαιώθηκαν 250 νέα κρούσματα

Eξι ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο στην Σερβία ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θανάτων από κορωνοϊό στους 80.

Την τελευταία ημέρα, επιβεβαιώθηκαν επίσης 250 νέα κρούσματα και έτσι οι προσβληθέντες από τον Covid-19 έφτασαν τους 3.630. Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται 146 ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται στην εντατική, διασωληνωμένοι.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς εκτίμησε, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι, ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα μπορούσε να αρθεί στο τέλος του Απριλίου ή μέχρι τα μέσα Μαρτίου ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα.

Επισήμανε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει σταδιακά ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να ανοίξει ένας νέος κύκλος της νόσου.

Στην Σερβία επιβλήθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 15 Μαρτίου. Τις καθημερινές απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 17:00 η ώρα το απόγευμα μέχρι το πρωί της επόμενης ημέρας. Από το απόγευμα της Παρασκευή και μέχρι την Δευτέρα το πρωί ισχύει γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Στους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών επιβλήθηκε καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας όλο το 24ωρο, κάθε μέρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By