Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2020

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» Τσιόδρα για μπαρ, πλοία, θέρετρα – «Κομβικά σημεία στη διασπορά του ιού»

Βέβαιο θεωρείται το δεύτερο κύμα του κορωνοϊό και στην Ευρώπη, δήλωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο ίδιος επικαλέστηκε δήλωση της διευθύντριας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νόσων που χαρακτήρισε «βέβαιη» την επάνοδο του ιού και για τον λόγο αυτό κάλεσε σε προσοχή και επαγρύπνηση.

«Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας», επισήμανε.

Παράλληλα, έκρουσε «καμπανάκι» για μέρη που υπάρχουν οι περισσότερες μεταδόσεις της νόσου. Όπως είπε, πρόκειται για κατοικίες μεταναστών, μπαρ, πλοία, κρουαζιερόπλοια, θέρετρα σκι, νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας, εργοστάσια, χορωδίες, διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην επιδημία.

«Κομβικά σημεία στη διασπορά είναι εστίες υπερμετάδοσης σε κλειστούς χώρους με μαζικό συνωστισμό» τόνισε.

Μάλιστα, αναφέρθηκε σε περιστατικό στη Νότια Κορέα όπου ένας νεαρός θετικός στον κορωνοϊό επισκέφτηκε τρία κλαμπ. Αυτό, όπως είπε, οδήγησε σε ιχνηλάτηση 7.200 ατόμων και δεκάδες κρούσματα.

Σε ερώτηση για το άνοιγμα του τουρισμού και εάν θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων, ο κ. Τσιόδρας εμφανίστηκε επιφυλακτικός, λέγοντας πως δεν το εγγυάται 100%.

Σημειώνεται πως στα 2.853 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς καταγράφηκαν τρία νέα.

Την ίδια ώρα, έχουμε δύο ακόμη καταγεγραμμένους θανάτους και 168 συνολικά.

Συνολικά, 98 άνθρωποι έχουν εξέλθει από ΜΕΘ ενώ 21 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Βραζιλία είναι πλέον οι χώρες με τα περισσότερα κρούσματα στον κόσμο.

Μάλιστα, σε μια ημέρα, οι περιπτώσεις της νόσου ξεπέρασαν τις 100.000. Πλέον, κύριο πεδίο εξάπλωσης του ιού είναι η Λατινική Αμερική.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By