Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2019

Κρεμαστινός για Κωνσταντινόπουλο: Πολιτική αθλιότητα το σχόλιο του

Σε υψηλούς τόνους συντηρείται η κόντρα στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός επέλεξε να απαντήσει στον σύντροφό τού Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο διευκρινίζοντας χθεσινές του δηλώσεις.

Σε χθεσινή του συνέντευξη ο Δημήτρης Κρεμαστινός είχε υποστηρίξει πως οι συνθήκες πλέον ευνοούν μια προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ. Μολονότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην υπουργός εκφράζει τέτοιες απόψεις, η συγκυρία φαίνεται να είναι αυτή που προκάλεσε την οργή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Η απάντηση του βουλευτή ήρθε μέσω twitter σχολιάζοντας πως «η ζημιά που προκαλούν τέτοιες δηλώσεις, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, λίγο πριν τις εκλογές είναι απίστευτη. Αλλοιώνουν το κεντρικό μήνυμα, αδικούν την προσπάθεια, όσων πιστεύουμε στην αυτόνομη πορεία της παράταξης. Λυπάμαι &ντρέπομαι πραγματικά! Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά».

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός επέλεξε να δώσει συνέχεια σήμερα κάνοντας λόγο για «πολιτική αθλιότητα». «Λυπάμαι ιδιαιτέρως για την αντίδραση του Οδ. Κωνσταντινόπουλου σε βάρος μου.

Μου ζητούσαν να δηλώσω ότι δεν θα υπερψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ δεν είχα δηλώσει ότι θα την υπερψηφίσω. Θα συνταχθώ με την άποψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα συνταχθώ με την πλειοψηφία. Γιατί πρέπει να εμφανιζόμαστε συντεταγμένοι. Η συμφωνία των Πρεσπών έχει αναμφισβήτητα θετικά σημεία αλλά και γκρίζες ζώνες» ξεκαθάρισε ο πρώην υπουργός.

Διευκρινήσεις έδωσε και για τον διάλογο ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ εξηγώντας πως «πρέπει να γίνει σε επίπεδο αρχηγών, μετά σε επίπεδο κομματικό και ύστερα να ακολουθήσει, αν ακολουθήσει, η διαμόρφωση συγκλίσεων. Δεν έγινε ποτέ πρόταση κυβερνητικής συνεργασίας από τον ΣΥΡΙΖΑ σε εμάς, αν γινόταν μπορεί και να συνεργαζόμασταν στη βάση προγραμματικής συμφωνίας. Το κόμμα πρέπει να έχει κόκκινες γραμμές και με βάση αυτές να αποφασίσουμε για τις μετεκλογικές συνεργασίες. Πρέπει αυτός που έχει τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη να βάλει νερό στο κρασί του για να υπάρξει κυβερνητική συνεργασία».

By