Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2017

Ξύλινα γυαλιά ηλίου, made in greece

«Κάποιες φορές, αρκεί μια πρωινή σκέψη για να αλλάξει όλα όσα θεωρείς παγιωμένα. Τρόπο ζωής, εργασία, καθημερινότητα, κι εν γένει την κοσμοθεωρία σου.

gyalia 01

Είχαμε την τύχη να ζήσουμε ένα τέτοιο πρωινό. Να νιώθεις το ζεστό φως του ήλιου να σε αλλάζει και να γεννιέται εκείνη τη στιγμή μια ιδέα. Ακριβώς την ίδια ώρα που ο ήλιος σε θαμπώνει με το μεγαλείο του. Από εκείνο το πρωινό και έπειτα, η απόφασή μας για την δημιουργία ξύλινων γυαλιών ηλίου, ήταν πια ξεκάθαρη…»

gyalia 02

Αυτά λένε ο Περικλής Θερριός και η Ελένη Βακονδίου, που μαζί σχεδιάζουν και κατασκευάζουν ξύλινα γυαλιά ηλίου.
Με την υποστήριξη ομάδας παιδιών από το τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οι δύο (αυτοδίδακτοι) ξυλουργοί πηγαίνουν την όλη τους προσπάθεια ένα βήμα παραπέρα: ξεκίνησαν καμπάνια στην πλατφόρμα crowdfunding indiegogo, ώστε να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη της δραστηριότητάς τους και να κάνουν τα προϊόντα τους πιο γνωστά εντός κι εκτός συνόρων.

gyalia 03

Δείτε το ενημερωτικό video (η μουσική είναι σύνθεση του ίδιου του Περικλή Θερριού), υποστηρίξτε αν το θέλετε την προσπάθεια και, όπως λένε και οι ίδιοι οι δημιουργοί… «μη σταματάτε να αναζητάτε τον ήλιο».

gyalia 04

 

*Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.k-mag.gr

By