Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2019

Lyft: Απειλεί να κινηθεί νομικά εναντίον της Morgan Stanley

Για τη στήριξη βραχυπρόθεσμων πωλήσεων των επενδυτών κατηγορεί τη Morgan Stanley η Lyft, πριν από την είσοδο της εταιρείας στο χρηματιστήριο τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το CNBC.

Η εταιρεία ζήτησε απαντήσεις από τη Morgan Stanley σε επιστολή που υπέγραψε ο σύμβουλος της Lyft, Πίτερ Στράις, ο οποίος ζητά απαντάντησεις σχετικά με την πιθανά ύποπτη δραστηριότητα της εταιρείας.

Μια συμφωνία κλειδώματος «Lock -up» είναι μια νομικά δεσμευτική σύμβαση που εκδίδεται από τους ασφαλιστές μιας δημόσιας εγγραφής που απαγορεύει στους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στην εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων των στελεχών και των εργαζομένων, να πωλούν μετοχές για ένα χρονικό διάστημα, συνήθως πριν από το ντεμπούτο του αποθέματος.

Σύμφωνα με το CNBC, η επιστολή ήταν η απάντηση της Lyft σε σχετική αναφορά της New York Post. Το αρχικό δημοσίευμα ανέφερε πως τρεις πηγές επιβεβαίωσαν ότι η Morgan Stanley υποστήριξε δραστηριότητες «αντιστάθμισης» που σχετίζονται με την Lyft, αν και η εταιρεία αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε τέτοια δραστηριότητα.

Ένας εκπρόσωπος της Morgan Stanley αρνήθηκε επίσης αυτές τις αναφορές στο CNBC λέγοντας ότι η επιχείρηση «δεν έφερε στην αγορά ή δεν εκτέλεσε, άμεσα ή έμμεσα, πώληση, απλή πώληση, αντιστάθμιση, ανταλλαγή ή μεταβίβαση κινδύνου ή αξίας που σχετίζεται με μετοχές Lyft για οποιονδήποτε μέτοχο της Lyft από την εταιρεία ή αλλιώς γνωστό σε μας ότι αποτελεί αντικείμενο σύμβασης κλειδώματος Lyft».

Η αντιπαράθεση έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά την είδοσο της Lyft στο Nasdaq, φθάνοντας σε μια αξία 29 δισ. δολαρίων την πρώτη της ημέρα.

By