Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2020

«Μαύρα Γιλέκα» – Κατάληψη στο Πάνθεον από εκατοντάδες μετανάστες

Μετά τις ογκώδεις κινητοποιήσεις από τα «Κίτρινα Γιλέκα», εκατοντάδες παράτυποι μετανάστες προχώρησαν σε κατάληψη στο Πάνθεον, με αίτημα την νομιμοποίησή τους. Ζήτησαν, ακόμη, συνάντηση με τον Γάλλο πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ για

Μέλος της συλλογικότητας αρωγής προς τους μετανάστες «La Chapelle Debout» (Όρθιο Παρεκκλήσι), ανέφερε πως 700 μετανάστες και υποστηρικτές τους εισέβαλαν στο επιβλητικό κτίριο, στην καρδιά του Παρισιού.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter εμφανίζει εκατοντάδες ανθρώπους κάτω από τον θόλο του Πάνθεον να φωνάζουν «Μαύρα γιλέκα! Μαύρα γιλέκα!», την ονομασία μιας συλλογικότητας μεταναστών που ζουν σε εστίες ή στον δρόμο στην περιοχή του Παρισιού.

Σε μια ανακοίνωση, αυτοπαρουσιάζονται ως «χωρίς χαρτιά, χωρίς φωνή, χωρίς πρόσωπο για τη Γαλλική Δημοκρατία» και ζητούν «χαρτιά και καταλύματα για όλες και για όλους».

«Δεν θέλουμε πια να πρέπει να διαπραγματευόμαστε με το υπουργείο Εσωτερικών και τις νομαρχίες. Θέλουμε να μιλήσουμε στον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ τώρα!», γράφουν ακόμη οι μετανάστες.

000_1IO1Y1

000_1IO1Y2

«Το Πάνθεον είναι ένα σύμβολο μεγάλων ανδρών. Υπάρχουν στο εσωτερικό σύμβολα του αγώνα κατά της δουλείας. Μαχόμαστε κατά της δουλείας της τρίτης χιλιετίας», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λοράν, μέλος της συλλογικότητας «Droits Devant!» (Μπροστά τα δικαιώματα!) ο οποίος βρισκόταν έξω από το Πάνθεον.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By