Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2020

Μελάνια Τραμπ και Μπριζίτ Μακρόν έκαναν διαγωνισμό ποια θα βάλει το πιο… μίνι φόρεμα

Στις ΗΠΑ βρίσκεται από χθες το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας, καλεσμένοι του Ντόναλντ Τραμπ και της συζύγου του Μελάνια. 

Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν έφθασαν στην Ουάσινγκτον χθες το απόγευμα, ώρα Ελλάδος και λίγο αργότερα είχαν το πρώτο τετ α τετ με τον Αμερικανό Πρόεδρο και την Μελάνια Τραμπ.

Οπως συνέβη και κατά την επίσκεψη του Ντόναλντ και της Μελάνια Τραμπ στο Παρίσι έτσι και τώρα, που το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας βρέθηκε στο Λευκό Οίκο, η στιλιστική αναμέτρηση των δύο Πρώτων Κυριών αναμενόταν με… ενδιαφέρον. Προφανώς γνωρίζοντάς το, Μελάνια Τραμπ και Μπριζίτ Μακρόν έβαλαν ήδη από χθες τα δυνατά τους, τονίζοντας και οι δυο το εξαιρετικά δυνατό τους σημείο, τα αδύνατα -και μαυρισμένα- πόδια τους.

Και κάπως έτσι η στιλιστική αναμέτρηση των δύο Πρώτων Κυριών κατέληξε σε διαγωνισμό για το πιο θα βάλει το πιο κοντό… μίνι.

Η 47χρονη Μελάνια Τραμπ και η 65χρονη Μπριζίτ Μακρόν, με τα μίνι τους πάντα και ψηλοτάκουνες γόβες, ακολούθησαν τους συζύγους τους στον κήπο του Λευκού Οίκου, με σκοπό να φυτέψουν ένα δέντρο στη Δυτική Πτέρυγα του διάσημου κτιρίου.

Η Μελάνια Τραμπ, πιο μοδάτη, επέλεξε ένα μαύρο σύνολο με φόρεμα και ασορτί μαύρο παλτό σε στιλ κάπας, ενώ η Μπριζίτ Μακρόν ένα κίτρινο σύνολο, φόρεμα και ασορτί παλτό. Μια μαύρη ζώνη ήταν η λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά. Και οι δυο τους σαν… δίδυμες, επέλεξαν μαύρες ψηλοτάκουνες γόβες.

Το πρώην μοντέλο, η Μελάνια Τραμπ περπατούσε στον κήπο του Λευκού Οίκου με τις 12ποντες γόβες της με αυτοπεποίθηση και σιγουριά αναδεικνύοντας τα ατελείωτα πόδια της. Η Μπριζίτ Μακρόν ακολουθούσε, γνωρίζοντας ότι ήταν κομψή, αλλά και ότι η σύγκριση με το πρώην μοντέλο θα είναι… σκληρή.

Πάντως, η Μελάνια Τραμπ έδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι εξαιρετική γνώστης της διπλωματίας της μόδας. Η μαύρη κομψή και μοδάτη κάπα που επέλεξε να φορέσει για το πρώτο τετ α τετ με τους Μακρόν, είχε την υπογραφή του Οίκου Givenchy (η αξ ία του ανέρχεται στα 2.790 δολάρια). Προφανώς η επιλογή δεν ήταν τυχαία αλλά έγινε με σκοπό η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ να τιμήσει τους καλεσμένους τους, επιλέγοντας μια δημιουργία ενός Γάλλου σχεδιαστή, και μάλιστα εμβληματικού. Γαλλική υπογραφή είχε και το τσαντάκι της, ένα clutch από φίδι με την υπογραφή ενός άλλου εμβληματικού γαλλικού οίκου μόδας, του Christian Dior. Οι γόβες της ήταν όπως σχεδόν πάντα Christian Louboutin και το φόρεμά της Dolce & Gabbana. Η Μελάνια Τραμπ πάντως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που δείχνει ότι σέβεται και ακολουθεί με πίστη τους κανόνες της διπλωματίας της μόδας. Σε κάθε της διεθνές ταξίδι, τιμά τους σχεδιαστές της κάθε χώρας όποια και αν είναι αυτή. Από την Ιταλία, όπου πέρυσι στη Σύνοδο των G7 εμφανίστηκε στη Σικελία με ένα εντυπωσιακό Dolce & Gabbana παλτό, η αξία του οποίου άγκιξε σχεδόν τις 50.000 ευρώ, ως το Βέλγιο και την Πολωνία  όπου επιίσης τίμησε ντόπιες σχεδιάστριες, οι οποίες μπορεί να είναι γνωστές στη χώρα τους, όχι όμως και εκτός συνόρων.

Η Μπριζίτ Μακρόν από την άλλη, για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι πιο πάνω από τη διπλωματία της μόδας βρίσκεται για εκείνη η εμμονή της για τη Louis Vuitton. Οπως και στην επίσκεψή της στην Αθήνα που για όλες της τις εμφανίσεις επέλεξε δημιουργίες μόνο LV, όπως κάνει κάθε φορά που βρίσκεται σε διεθνές ταξίδι και όπως κάνει και στην καθημερινότητά της -με ελάχιστες εξαιρέσεις- η Μπριζίτ Μακρόν, από το πρώτο δείγμα, δείχνει ότι και στο ταξίδι στις ΗΠΑ δεν είναι διατεθειμένη να απαρνηθεί ούτε μια φορά τον αγαπημένο της γαλλικό οίκο μόδας.

Για την ιστορία το δέντρο το οποίο φύτεψαν τα δυο ζευγάρια στον κήπο του Λευκού Οίκου, το έφεραν οι Μακρόν από τη Γαλλία. Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή βελανιδιά, ηλικίας περίπου 5 με 10 ετών, από το Bellleau Woods, ένα ιστορικό ορόσημο το οποίο συνδέεται με την είσοδο των ΗΠΑ στον Α” ΠΠ.

Αφού φύτεψαν το δέντρο, τα δυο ζευγάρι έκαναν ένα τουρ στα ιστορικά αξιοθέατα της Ουάσινγκτον με το προεδρικό ελικόπτερο Marine One. Η βόλτα κατέληξε στο Mount Vernon, την κατοικία του πρώτου Αμερικανού Προέδρου, Τζορτζ Ουάσινγκτον. Μάλιστα, τα δυο ζευγάρια δείπνησαν εκεί.

Και κάπου εκεί, σε μια σπάνια στιγμή, πάντως, Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ φωτογραφήθηκαν κρατώντας τα χέρια τους, προφανώς αντιγράφοντας την κίνηση των Μακρόν.

Να σημειωθεί ότι οι Μακρόν ταξίδεψαν στις ΗΠΑ καλεσμένοι του Ντόναλντ Τραμπ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By