Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2020

Μέρκελ: Η Ευρώπη να δέχεται πρόσφυγες απευθείας από την Τουρκία

Τι αναφέρει η Γερμανίδα καγκελάριος για το προσφυγικό

merkel

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κάνει λόγο ότι η Ευρώπη θα πρέπει να υποδέχεται τους πρόσφυγες που αναζητούν άσυλο, κατευθείαν από τηνΤουρκία, και αυτό να αποτελεί μέρος της συμφωνίας για την επίλυση του προσφυγικού ζητήματος , καθώς θα γίνει εφικτός ο έλεγχος των ροών.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η καγκελάριος δηλώνει ότι ως αντάλλαγμα στην προοπτική η Τουρκία να σταματήσει το ρεύμα των ανθρώπων που θέλουν να περάσουν το Αιγαίο και να μεταβούν στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να προθυμοποιηθεί να μοιραστεί με την Τουρκία το βάρος της στέγασης των προσφύγων. Την Δευτέρα η κ. Μέρκελ, θα μεταβεί στην Άγκυρα για συνομιλίες με την Τουρκική κυβέρνηση.

«Θα πρέπει να προετοιμαστούμε αν θέλουμε να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση και το trafficking», ενώ συμπληρώνει ότι θα πρέπει να αναλάβουμε να τηρήσουμε το δικό μας μέρος της συμφωνίας.  Επίσης η καγκελάριος τονίζει ότι μια συμφωνία με την Τουρκία είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξη της ζώνης του Schengen και την ελεύθερη μετακίνηση εντός αυτής.

«Πρέπει να διαφυλάξουμε τα εξωτερικά μας σύνορα, γιατί θέλουμε να διατηρήσουμε τη Schengen», δηλώνει η Α. Μέρκελ και συμπληρώνει ότι «αν δεν μπορέσουμε να τα προστατέψουμε, αυτή η τεράστια περιοχή ελεύθερης μετακίνησης, η εσωτερική μας αγορά η οποία είναι το θεμέλιο της ευημερίας μας, θα βρεθεί σε κίνδυνο και πρέπει αυτό να το αποτρέψουμε«.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By